Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Το παράδοξο της Wall Street – Ιστορικά υψηλά παρά την ενίσχυση των spreads

tags :
Citigroup: Το παράδοξο της Wall Street – Ιστορικά υψηλά παρά την ενίσχυση των spreads
Η Citi θεωρεί «περίεργο» το γεγονός ότι η Wall Street σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και την ίδια στιγμή τα spreads ενισχύονται και ο δείκτης VIX παραμένει σε χαμηλά επίπεδα…
Τα spreads μεταξύ των ομολόγων-«σκουπιδιών» (junk) με το 10ετές κρατικό ομόλογο των Η.Π.Α. έχουν πάρει εκ νέου την ανιούσα τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τους κύριους χρηματιστηριακούς δείκτες της Νέας Υόρκης να σπάνε το ένα ιστορικό ρεκόρ μετά το άλλο, σχολιάζουν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της Citigroup.
«Το φαινόμενο παρατηρείται όταν υπάρχει πτώση στις μετοχές, έστω και προσωρινή, όχι σε περιόδους που σημειώνονται ρεκόρ», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Η αμερικανική τράπεζα αποδίδει εν μέρει το φαινόμενο στις πολύ χαμηλές του δείκτη CBOE Volatility Index (VIX), ο οποίος πλέον «έχει χάσει την πραγματική σημασία του».

asd

Επίσης, εκτιμά ότι το φαινόμενο αποτελεί το τελευταίο στάδιο της «bull» αγοράς των τελευταίων 15 μηνών.

asd

Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα προαίρεσης (options prices) για να υπολογίσει την κίνηση του S&P 500 τις επόμενες 30 ημέρες.
Αύξηση του δείκτη συνεπάγεται και αύξηση της αβεβαιότητας στο επενδυτικό κοινό, πτώση του δείκτη VIX σημαίνει και μείωση της αβεβαιότητας, με τις κατώτατες (λογικές) τιμές να είναι κοντά στις 11 μονάδες.
Το ιστορικό χαμηλό του δείκτη, το οποίο σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2017, είναι 8,84 μονάδες.
Να επισημανθεί ότι, για το σύνολο του περασμένου έτους, οι δείκτες Dow Jones Industrial Average, S&P 500 και Nasdaq, ενισχύθηκαν κατά 26%, 20% και 29,6%, αντίστοιχα.

asd
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης