Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Άλλη μία χορταστική συνεδρίαση, με εναλλασόμενους τους πρωταγωνιστές

tags :
Άλλη μία χορταστική συνεδρίαση, με εναλλασόμενους τους πρωταγωνιστές
Ξαναθυμήθηκαν το Χ.Α και άρχισαν τις… συμβουλές και τις υποδείξεις.
Άλλη μία χορταστική συνεδρίαση, με εναλλασόμενους τους πρωταγωνιστές

Ξαναθυμήθηκαν το Χ.Α και άρχισαν τις… συμβουλές και τις υποδείξεις. Αυτοί όμως που ασχολούνται με το ελληνικό χρηματιστήριο είναι “μπαρουτοκαπνισμένοι” και δεν τις χρειάζονται. Και το κυριότερο… δεν τσιμπάνε. Άλλη μία χορταστική συνεδρίαση, με εναλλασόμενους τους πρωταγωνιστές και στυλοβάτες – εμψυχωτές τις διαχρονικές αξίες. Η αξία των συναλλαγών αρκούντως ικανοποιητική στα 74,45 εκατ. ευρώ, με τα πακέτα να συνεισφέρουν μόλις τα 3,2 εκατ. ευρώ. Ανοδικές – Πτωτικές 95-38 και σταθερές 18 μετοχές.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΤΥΧΕΙ: Θου Κύριε, φυλακήν τω… πληκτρολογίω μας.

ΤΑΜΠΛΟ: Ξεχώρισε ιδιαίτερα η μτχ της NEXANS στα 1,4200 ευρώ που είναι υψηλό 22 μηνών με ανεκτέλεστες εντολές αγορών στο +9,23%. Στον ΠΕΡΣΕΑ (+10% με ελάχιστα ευρώ, που λόγω κανόνων δεν μεταφράζουν και ουσιαστικά το πλαφόν του +10%!!) ζητούν δεκάδες χιλιάδες τεμάχια, αλλά ποιός θα τους τα δώσει;

ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΔΕΗ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΑΒΑΞ έχουν τους δικούς τους λόγους για να ανεβάσουν τις αποτιμήσεις τους (εξαιρετική η σημερινή εικόνα τους), τα Λιμάνια συνεχίζουν (το μεγάλο είναι τζάμπα συγκριτικά με το άλλο, που όμως έχει να επιδεικνύει εξαιρετικά θεμελιώδη που τα… αγνοεί το πρώτο)

ΣΤΑΡ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ η ΠΕΙΡΑΙΩΣ με κλείσιμο στα υψηλά της ημέρας στο +8,33% στα 3,6400 ευρώ και τζίρο 8,8 εκατ. ευρώ (+82%!!! από τα χαμηλά της προ διμήνου ακριβώς)

ΤΑΜΠΛΟ(1): Στο φθηνότερο χαρτί του ελληνικού χρηματιστηρίου βάσει πραγματικής αξίας έχουν βάλει “κόφτη” σε μία προσπάθεια να μαζέψουν τα κομμάτια που έχασαν, αλλά επαναλαμβάνουμε… ΕΔΩ, δεν τους δίνετε ούτε τον πυρετό σας, ενώ δεδομένη είναι η προσφορά πολλαπλασίας αξίας από την τερματική που δικαιολογημένα όμως δεν ικανοποιεί τον μεγαλομέτοχο (ουδείς άλλωστε είναι σε θέση να εκτιμήσει την πραγματική αξία γιατί τον πιάνει σκοτοδίνη…)

ΤΑΜΠΛΟ(2): Νέο ιστορικό υψηλό για το καταπληκτικό ΚΡΙ ΚΡΙ (+3% στα 3,4600 ευρώ και στα 3,5400 ενδοσυνεδριακά), το ΙΑΣΩ χτύπησε σήμερα και τα 1,5000 ευρώ (+6,5%) για να διορθώσει ολοκληρώνοντας στα 1,4000 και στο -0,71% με συναλλαγές στο μέσο όρο των 1,4410 ευρώ, νέα ιστορικά υψηλά στην ΑΝΕΜΟΣ…

ΟΜΟΛΟΓΑ: Οι αποδόσεις των ελληνικών 2ετών ομολόγων υποχωρούν κατά 6 μ.β σήμερα στο 1,32%, μία ανάσα από το ιστορικό χαμηλό του 1,305% που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009. Οι αποδόσεις στα 5ετή ελληνικά ομόλογα υποχωρούν επίσης κατά 3 μ.β στο 2,81%, ενώ οι αποδόσεις στα 10ετή αυξάνονται ελαφρώς στο 3,853% με άνοδο 1,6% από τα επίπεδα της Παρασκευής.

SPREADS

ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND

ΕΛΛΑΔΑ 3,86 +3,35
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 1,76 +1,25
ΙΣΠΑΝΙΑ 1,42 +0,90
ΙΤΑΛΙΑ 1,96 +1,44

ΣΥΝΕΧΕΙΑ της… αναλαμπής λοιπόν σήμερα στο Χ.Α και μεγάλες στεναχώριες για πολλούς που δεν θέλουν για τους δικούς τους λόγους να ανεβαίνει το ελληνικό χρηματιστήριο. Το μόνο που έχουμε να τους συστήσουμε είναι … Ξυδάκι και πάλι ξυδάκι. Αυξάνεται ο αριθμός των παρατηρητών, καθότι η συνεχιζόμενη άνοδος δεν τους επιτρέπει να τοποθετηθούν αφού περιμένουν την διόρθωση που δεν έρχεται.

‘Απλετη η ικανοποίηση που φθάνει μέχρι και την ηδονή στη νηοστή για όσους παρέμειναν στις τερματικές επάλξεις γνωρίζοντας πολύ καλά τι σημαίνει μία χρηματιστηριακή αγορά και τι είναι δυνατόν να τους προσφέρει όταν σε αυτή είχε καταρρεύσει κάθε έννοια χρηματιστηριακής λογικής και θεωρίας, με την παραφροσύνη να κάνει υπερβολικά αισθητή την παρουσία της σε κάθε άκρον της. Γνωστό και το αποτέλεσμα, που δεν έχει όμως διαμορφωθεί ως προς την έκτασή του. Είναι μακρύς ο δρόμος…

Το ΚΡΙ έκανε βάση πάνω από τα 100 εκατομμύρια και πλέον μοιράζει σε θεσμικούς χαρτιά κάνοντας παράλληλα και κίνηση.

Το ΠΛΑΙΣΙΟ με την σειρά του έπιασε και αυτό τα 100.. Και αν αποφασίσει να μοιράσει την τράπουλα θα αποκτήσει και αυτό ενδιαφέρον

ΚΡΙ long stop 316 r1 358 r2 378 r3 410



PLAIS long stop 414 r1 460 r2 480 r3 560


……………..

ΣΧΟΛΙΟ: Στις πρόσφατες συναντήσεις των ελλήνων τραπεζιτών με τους διαχειριστές ξένων κεφαλαίων και σε ανταλλαγές απόψεων βγήκε το συμπέρασμα πως δεν υπάρχει πιθανότητα ανακεφαλαιοποίησης στις ελληνικές τράπεζες. Κι αυτό γιατί συν τοις άλλοις η Ευρώπη δεν θα θελήσει να θέσει σε σκληρή δοκιμασία την μελλοντική ανάπτυξη της εν όψει και του φόβου… “ΙΤΑΛΙΑΣ”. Πολλοί δε, είναι και εκείνοι που ξεχνούν ότι η ελληνική αγορά ανήκει στις ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ με ρήτρα ευρώ.

http://www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης