Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να ζητήσει προληπτική πιστωτική γραμμή

Reuters: Η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να ζητήσει προληπτική πιστωτική γραμμή
Η Ελλάδα θα αποφασίσει εάν θέλει προληπτική πιστωτική γραμμή 
Στη συνεδρίαση του Eurogroup για την τρίτη αξιολόγηση αλλά και στο ενδεχόμενη η ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει προληπτική πιστωτική γραμμή αναφέρεται το Reuters.
«Η Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέψει στις αγορές για χρηματοδότηση τον Αύγουστο.
Θα μπορούσε να ζητήσει προληπτική πιστωτική γραμμή από τον ESM για να μετριάσει τις διακυμάνσεις της αγοράς, αλλά αυτό θα συνεπαγόταν τον συνεχή έλεγχο της οικονομικής πολιτικής από την ευρωζώνη, κάτι για το οποίο δεν είναι διατεθειμένη η Αθήνα» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Όσον αφορά τη συνεδρίαση του Eurogroup, το Reuters αναφέρεται και στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis, του προέδρου του Eurogroup, Mario Centeno, αλλά και του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici.

Dombrovskis: Εάν τα προαπαιτούμενα υλοποιήθηκαν, σήμερα (22/1/2018) θα αποφασίσουμε για την επόμενη δόση της Ελλάδας

Εάν τα προαπαιτούμενα υλοποιήθηκαν, σήμερα θα αποφασίσουμε για την επόμενη δόση της Ελλάδας, δήλωσε ο Valdis Dombrovskis, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προσερχόμενος στο σημερινό (22/1) Eurogroup.
Τα πράγματα βρίσκονται σε καλό δρόμο στην Ελλάδα, πρόσθεσε, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει υπεραποδώσει τα τελευταία τρία χρόνια και αυτό θα πρέπει να συνεχίσει.

Centeno: Στο χέρι της Ελλάδας η ενεργοποίηση της προληπτικής γραμμής στήριξης

Αναμένουμε την έκθεση των ειδικών για την πρόοδο της Ελλάδας, δήλωσε ο Μ. Centeno, σε δήλωσή του προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup.
"Αναμένουμε σήμερα να επικυρώσουμε την 3η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος", πρόσθεσε ο Centeno.
Όπως ανέφερε, οι θεσμοί θα ενημερώσουν τους υπουργούς για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος και θα εξετάσουν την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.
«Έχουμε μεγάλες προσδοκίες σήμερα, ως προς αυτό» σημείωσε ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών.
Ερωτηθείς σχετικά με την επόμενη εκταμίευση, υπενθύμισε ότι σύμφωνα με τη «φυσική αλληλουχία» των γεγονότων ότι πρώτα θα λάβει το Eurogroup την απόφαση σχετικά με την έκθεση των θεσμών για τα προαπαιτούμενα και μετά ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα εγκρίνει την επόμενη δόση.
Τέλος, κληθείς να απαντήσει εάν υπάρχει το ενδεχόμενο προληπτικής γραμμής στήριξης για τη μεταμνημονιακή εποχή, τόνισε ότι «αυτό εξαρτάται από τις ελληνικές Αρχές».
«Το πιο σημαντικό είναι να έχει (σ.σ. η ελληνική κυβέρνηση) την κυριότητα του προγράμματος.
Ξέρουμε από προηγούμενη εμπειρία πόσο σημαντικό είναι αυτό και θα λάβουμε από κοινού αποφάσεις σχετικά με αυτό στο μέλλον» επισήμανε ο ίδιος.

Moscovici: Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εγκρίνουν την ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης

Tην πεποίθηση ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα εγκρίνουν, στο σημερινό (22/1/2018) Εurogroup, την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος Οικονομίας, Pierre Moscovici.
Ο κ. Moscovici χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης ως ένα «σημαντικό βήμα» προς την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα και οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει τώρα να ξεκινήσουν να προετοιμάζουν την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος, κατά τρόπο που να επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να επιστρέψει στην ομαλότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης