Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό τον κίνδυνο να βρεθεί για πρώτη φορά εκτός του δείκτη Dow Jones η General Electric

tags :
Υπό τον κίνδυνο να βρεθεί για πρώτη φορά εκτός του δείκτη Dow Jones η General Electric
Στο πιο κρίσιμο σημείο της ιστορίας της η κολοσσιαία General Electric
Υπό τον κίνδυνο να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της εκτός του Dow Jones Industrial Average βρίσκεται ένα από τα «ιδρυτικά μέλη» του βιομηχανικού δείκτη, η General Electric.
Ο αμερικανικός κολοσσός είναι ο μόνος που έχει παραμένει στον δείκτη από το 1896, ωστόσο οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών έχουν πλήξει καίρια τη μετοχή, με αποτέλεσμα να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο το παραπάνω εντυπωσιακό ρεκόρ.
Μόνο το τελευταίο 12μηνο, η μετοχή έχει πραγματοποιήσει «ελεύθερη πτώση», ήτοι 47%, ενώ, περί τις 18:05, διαπραγματεύεται στα 16,2 δολάρια (ιστορικό 7ετίας), συρρικνωμένη κατά 0,6% σε ημερήσια βάση και με κεφαλαιοποίηση 141 δισεκ. δολάρια.
Η τιμή είναι λιγότερο από το 1/20 (εκ των 30 εταιρειών του δείκτη) της τιμής μετοχής της Boeing (περί τα 337 δολάρια), η οποία είναι και η πιο ακριβή στον δείκτη της Νέας Υόρκης.
Η τιμή μετοχής είναι σημαντική για τις εισηγμένες του δείκτη, επειδή ο Dow είναι σταθμισμένος με βάση την τιμή, δηλαδή όσο υψηλότερη είναι η τιμή της μετοχής, τόσο μεγαλύτερη είναι η επιρροή του στην τιμή του δείκτη.
Όπως έγινε γνωστό την περασμένη εβδομάδα, η General Electric θα χρεωθεί 6,2 δισ. δολ. το δ’ τρίμηνο του 2017, λόγω μιας αναθεώρησης του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου της μονάδας G.E. Capital.
Η εταιρεία, η οποία ξεκίνησε την αναθεώρηση πέρυσι, δήλωσε επίσης ότι η G.E. Capital αναμένει να καταβάλει τακτικές αποθεματικές εισφορές ύψους 15 δισ. δολαρίων σε διάστημα επτά ετών.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της GE, John Flannery, περιέγραψε τα βήματα μετατροπής του μεγαλύτερου βιομηχανικού ομίλου στις Η.Π.Α. σε μια μικρότερη και περισσότερο επικεντρωμένη εταιρεία.
Η G.E. σκοπεύει θα απαλλαγεί από τον όμιλο πετρελαϊκών υπηρεσιών Baker Hughes, ωστόσο, με βάση τη συμφωνία εξαγοράς, δεν μπορεί να προχωρήσει στην πώληση πριν από το 2019.
Η G.E. μείωσε, επίσης, το ετήσιο της μέρισμα σε 48 από 96 σεντς, που αποτέλεσε μόλις την τρίτη μείωση μερίσματος στην 125χρονη ιστορία της εταιρείας.
Επιπλέον, η εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται έντονα (και) στον ενεργειακό κλάδο, παρουσίασε καθαρά κέρδη 1,80 δισ. ή 0,21 δολαρίων ανά μετοχή, από 1,99 δισ. ή 0,22 δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, το τρίτο τρίμηνο του 2017, «χάνοντας» για πρώτη φορά τις εκτιμήσεις των αναλυτών από το πρώτο τρίμηνο 2015.
Τα έσοδα αυξήθηκαν 14% στα 33,47 δισ., από 29,27 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 32,51 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης