Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες για τον χρυσό, με «φόντο» το «shutdown» - Στα 1.331,90 δολ. ανά ουγγιά

Οριακές απώλειες για τον χρυσό, με «φόντο» το «shutdown» - Στα 1.331,90 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακές απώλειες έκλεισε ο χρυσός, καθώς η Γερουσία κατέληξε σε συμφωνία για λύση στο κυβερνητικό «shutdown»
Με οριακές απώλειες έκλεισε σήμερα (22/01/2018) ο χρυσός, καθώς η Γερουσία κατέληξε σε συμφωνία για λύση στο κυβερνητικό «shutdown».
Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί αποφάσισαν να ψηφίσουν από κοινού έναν προσωρινό ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για να ανοίξουν ξανά οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ.
«Θα ψηφίσουμε σήμερα για να ανοίξουμε εκ νέου την κυβέρνηση», δήλωσε ο ηγέτης των μειοψηφούντων Δημοκρατικών Chuck Schumer, μιλώντας στη Γερουσία.
Σημειώνεται ότι οι Δημοκράτες επέμειναν ότι οποιοδήποτε βραχυπρόθεσμο νομοσχέδιο για τη συνέχιση της λειτουργίας της κυβέρνησης θα έπρεπε να περιλαμβάνει πρόβλεψη για την προστασία των νέων μεταναστών χωρίς έγγραφα, γνωστών ως «Dreamers».
Το δολάριο περιόρισε τις απώλειες μετά τη συμφωνία, ενώ ο Dow Jones ανήλθε σε ενδοσυνεδριακά υψηλά, ακολουθώντας τους S&P 500 και Nasdaq.
Υπενθυμίζεται ότι η χρηματοδότηση για τις ομοσπονδιακές λειτουργίες έληξε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, με τις ΗΠΑ να οδηγούνται σε κυβερνητικό «shutdown» για πρώτη φορά από το 2013.
Το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους ως τις 16 Φεβρουαρίου δεν πέρασε, αφού οι Ρεπουμπλικάνοι, που διαθέτουν 51 έδρες στο σώμα σε σύνολο 100, δεν κατάφεραν να πείσουν τους Δημοκρατικούς για να συγκεντρώσουν τις 60 ψήφους προκειμένου αυτό να υιοθετηθεί.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε σήμερα με οριακές απώλειες σχεδόν 0,1% ή 1,20 δολ., στα 1.331,90 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, στο 1,225 δολ., κοντά στο υψηλό τριών ετών του 1,2323 δολ. που «άγγιξε» την περασμένη Τετάρτη (17/1).
Το ευρώ ενισχύεται περισσότερο από 2% από την αρχή του 2018, μετά τα κέρδη 10% που σημείωσε το 2017.
Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο χρυσός είχε υποχωρήσει κατά 0,1% συνολικά, μετά από πέντε εβδομάδες ανόδου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης