Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος ζητάει από την κυβέρνηση σχέδια για το μέλλον του, μετά το Brexit

Βρετανία: Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος ζητάει από την κυβέρνηση σχέδια για το μέλλον του, μετά το Brexit
Οι τραπεζίτες πιέζουν τη Βρετανία για ένα σχέδιο σχετικά με το μέλλον των τραπεζών μετά το Brexit
Οι επιχειρήσεις με έδρα της Βρετανία έχουν επικρίνει την κυβέρνηση της χώρας, για την καθυστέρησή της να δημοσιεύσει τα σχέδια της σχετικά με το μέλλον των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, μετά την Brexit.
Ανώτερα στελέχη υποστηρίζουν πως τους είχε ειπωθεί μετά το καλοκαίρι, ότι η κυβέρνηση θα εκδώσει ένα έγγραφο που θα καθορίζει τις διαπραγματευτικές προτεραιότητες της Βρετανίας, για έναν τομέα που πληρώνει μεγαλύτερο φόρο εταιρειών από οποιονδήποτε άλλο κλάδο.
"Όταν σε πολλούς άλλους κλάδους και ζητήματα έχουν δοθεί οδηγίες, η πόλη παραμένει στο σκοτάδι", δήλωσε τη Δευτέρα η Catherine McGuinness, πρόεδρος της πολιτικής της εταιρείας City of London.
"Αυτό είναι απογοητευτικό."
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της επιτροπής θησαυροφυλακίου Nicky Morgan, ανέφερε ότι η αποτυχία της κυβέρνησης να δημοσιεύσει το έγγραφο θα στείλει τα "λάθος μηνύματα" και θα αφήσει τις εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών "να ανησυχούν σοβαρά για τη χρόνια κατάσταση αβεβαιότητας".
"Οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες θα είναι ένα από τα πιο απαιτητικά στοιχεία των διαπραγματεύσεων του Brexit.
Ένα έγγραφο που διατυπώνει μια σαφή κατεύθυνση και μια επιθυμητή τελική κατάσταση, θα μπορούσε να ενισχύσει την εμπιστοσύνη ότι η κυβέρνηση είναι σε θέση να εκπληρώσει τα καθήκοντά της ", δήλωσε η Morgan σε δήλωση.
Οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 12% της οικονομικής παραγωγής της Βρετανίας, πιθανόν να χάσουν πολλά από το τέλος της απεριόριστης πρόσβασης στην αγορά της ΕΕ, μόλις αποχωρήσει η Βρετανία από την Ευρώπη τον Μάρτιο του 2019.
Οι τράπεζες στο Λονδίνο δημιούργησαν νέες εγκαταστάσεις στην ΕΕ, αλλά δήλωσαν ότι ενδέχεται να χρειαστεί να μετατοπίσουν περισσότερο προσωπικό και επιχειρήσεις από ό, τι χρειάζονται, εκτός εάν υπάρχει σαφήνεια ως προς το τι είδους νέα συμφωνία διαπραγμάτευσης θα συμφωνήσει η Βρετανία με την ΕΕ.
Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Theresa May είπε στους δημοσιογράφους:
«Σας ενημερώνουμε πάντα με τον κανονικό τρόπο αν υπάρχει κάτι τέτοιο».
Ωστόσο, τα στελέχη ανέφεραν ότι οι σχέσεις με την κυβέρνηση βελτιώθηκαν, από τότε που η Βρετανία και η ΕΕ τον περασμένο μήνα συμφώνησαν στην αρχή μιας μεταβατικής συμφωνίας και στις συνομιλίες για τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις.
Οι τραπεζίτες είχαν διαμαρτυρηθεί το 2017 ότι οι ανησυχίες τους δεν ακούστηκαν, αλλά η May απάντησε ότι ήταν προτεραιότητα γι 'αυτήν οι συνομιλίες για το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης