Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τσακαλώτος: Η συζήτηση πλέον επικεντρώνεται στο χρέος και στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας

Τσακαλώτος: Η συζήτηση πλέον επικεντρώνεται στο χρέος και στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας
Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
Σχεδόν απόλυτα αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την ολοκλήρωση του Eurogroup.
Τόνισε ότι για την Ελλάδα είναι σημαντικό το γεγονός ότι στην ανακοίνωση του Eurogroup υπάρχει αναφορά στο ζήτημα του χρέους και τη χρήση της γαλλικής πρότασης που συνδέει άμεσα το χρέος με την ανάπτυξη.
Όπως τόνισε ο κ. Τσακαλώτος «υπάρχουν λίγα προαπαιτούμενα που μένουν να ολοκληρωθούν πριν από την εκταμίευση της δόσης
Το θετικό είναι ότι όλοι είναι πεπεισμένοι ότι η κατάσταση έχει αντιστραφεί και πλέον συζητάμε για το μέλλον της Ελλάδας.
Θα υπάρξει ένα νέο EuroWorking Group το οποίο θα εξετάσει τη γαλλική πρόταση, βάσει της οποίας συνδέεται το χρέος με την ανάπτυξη.
Η τέταρτη αξιολόγηση δεν είναι τόσο δύσκολη, καθώς το πρόγραμμα είναι εμπροσθοβαρές.
Η συζήτηση θα επικεντρωθεί, πλέον, στο χρέος.
Η δόση είναι τέτοια ώστε θα μας βοηθήσει να κτίσουμε ένα μαξιλαράκι, το οποίο θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε μετά το πέρας του προγράμματος».
Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Τσακαλώτος διευκρίνισε τους τρόπους με τους οποίος, βάσει της γαλλικής πρότασης, μπορεί να γίνει η ελάφρυνση του χρέους.
Υπογράμμισε ότι η όλη διαδικασία θα ξεκινήσει με μία ελάφρυνση χρέους.
Κατόπιν εάν η ανάπτυξη είναι καλύτερη του αναμενόμενου αυτή η διαδικασία θα διακοπεί, ενώ εάν ισχύσει το αντίθετο -ανάπτυξη χαμηλότερη των εκτιμήσεων- θα υπάρξει ανάλογη προσαρμογή στα μέτρα αναδιάρθρωση του χρέους.
Φρόντισε να προσθέσει ότι αυτό που έχει τη μεγαλυτερη σημασία είναι η Ελλάδα να έχει το δικό της πρόγραμμα, του οποίου βασικός στόχος δεν είναι άλλος η επίτευξη μίας βιώσιμης ανάπτυξης.
Επιβεβαίωσε και ο ίδιος ότι δεν υπήρξε κάποια συζήτηση για το τι θα συμβεί στην Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, κάτι το οποίο είχε δηλώσει και ο πρόεδρος του Eurogroup, Mario Centeno.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης