Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Η «φούσκα» στο Bitcoin ξεπέρασε ακόμη και αυτή της τουλίπας!

tags :
Goldman Sachs: Η «φούσκα» στο Bitcoin ξεπέρασε ακόμη και αυτή της τουλίπας!
Η Goldman Sachs εισέρχεται στον γκρουπ των «bear» για το Bitcoin…
Κόντρα στη μέχρι πρότινος φιλική στάση της επενδυτικής τράπεζας απέναντι στον κλάδο ψηφιακών νομισμάτων, οι αναλυτές της Goldman Sachs σχολιάζουν, σε σχετικό τους σημείωμα, πως η «φούσκα» στο Bitcoin έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και πλέον δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε με τη «μανία της τουλίπας».
«Οι απόγονοί μας αναμφισβήτητα θα γελούν στην ανθρώπινη παραφροσύνη της εποχής μας», αναφέρουν περιπαικτικά.
Βέβαια, εμείς να επισημάνουμε ότι το Bitcoin έχει εδώ και εβδομάδες υποχωρήσει από τα ιστορικά υψηλά των 20.000 δολαρίων, διαπραγματευόμενο σήμερα (22 Ιανουαρίου 2018) στα περίπου 10.500 δολάρια ανά μονάδα (-8% σε ημερήσια βάση), με την κεφαλαιοποίηση στα 175 δισεκ. δολάρια, όταν είχε φτάσει ακόμη και τα 320 δισεκ.!



«Αν και δεν γνωρίζουμε αν το Βitcoin ή οποιοδήποτε άλλο κρυπτονόμισμα διπλασιαστεί ή θα τριπλασιαστεί εκ νέου το αμέσως επόμενο διάστημα, δεν πιστεύουμε ότι ο κλάδος θα διατηρήσει τις υψηλές τιμές μακροπρόθεσμα.
Πιστεύουμε ότι η έννοια ενός ψηφιακού νομίσματος που αξιοποιεί την τεχνολογία Βlockchain είναι βιώσιμη, δεδομένων των πλεονεκτημάτων που θα μπορούσε να προσφέρει: ευκολία εκτέλεσης σε παγκόσμιο επίπεδο, χαμηλότερο κόστος συναλλαγών, κλπ.
Αλλά το Βitcoin δεν παρέχει καμία από αυτές τις ιδιότητες», υπογραμμίζει η αμερικανική τράπεζα.
Για την ιστορία, η «μανία της τουλίπας» είναι η πρώτη καταγεγραμμένη «φούσκα» της παγκόσμιας οικονομίας και αφορούσε ένα λουλούδι, την τουλίπα.
Πολλοί Ολλανδοί το 1637 καταστράφηκαν οικονομικά αγοράζοντας βολβούς τουλίπας οι οποίοι εκείνη την περίοδο κόστιζαν όσο ένα σπίτι.
Οι τιμές των βολβών τουλίπας κόστιζαν 10 φορές το ετήσιο εισόδημα ενός επιτυχημένου βιοτέχνη!
Οι τιμές είχαν φτάσει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα και, στη συνέχεια, ξαφνικά κατέρρευσαν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης