Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Murdoch ζητά από το Facebook ανταμοιβή για τους αξιόπιστους εκδότες ειδήσεων

Ο Murdoch ζητά από το Facebook ανταμοιβή για τους αξιόπιστους εκδότες ειδήσεων
Ο μεγιστάνας των μίντια Rupert Murdoch της Νews Corp ζήτησε τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 από το Facebook, να καταβάλει στους "αξιόπιστους" εκδότες ειδήσεων ένα τέλος
Ο μεγιστάνας των μίντια Rupert Murdoch της Νews Corp ζήτησε τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 από το Facebook, να καταβάλει στους "αξιόπιστους" εκδότες ειδήσεων ένα τέλος, παρόμοιο με το μοντέλο που χρησιμοποιούν οι εταιρίες καλωδιακής τηλεόρασης.
Τα σχόλιά του έρχονται λίγες μέρες αφού ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, δήλωσε ότι η εταιρεία του θα δώσει προτεραιότητα σε "αξιόπιστα" νέα στη ροή της, εντοπίζοντας τα νέα υψηλής ποιότητας και αγνοώντας την παραπληροφόρηση.
"Το Facebook και η Google έχουν καταστήσει δημοφιλείς πηγές ειδήσεων μέσω αλγορίθμων που είναι κερδοφόροι για αυτές τις πλατφόρμες, αλλά είναι εγγενώς αναξιόπιστοι", δήλωσε ο Μέρντοχ, πρόεδρος της News Corp.
Τα διορθωτικά μέτρα που έχουν προταθεί μέχρι στιγμής από το Facebook και το την Google ήταν "ανεπαρκή,εμπορικά, κοινωνικά και δημοσιογραφικά", ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης