Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Ξεκινούν οι τεχνικές συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

FT: Ξεκινούν οι τεχνικές συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
FT: Ξεκινούν οι τεχνικές συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
Στην έναρξη των τεχνικών συνομιλιών για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και το μηχανισμό σύνδεσης της αποπληρωμής του χρέους στο μέλλον με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας αναφέρονται σε άρθρο τους οι Financial TImes.
Ο πρόεδρος του Eurogroup Mário Centeno, ενημέρωσε για την έναρξη των τεχνικών συνομιλιών για την ελάφρυνση του χρέους και το μηχανισμό σύνδεσης της αποπληρωμής του χρέους στο μέλλον με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Υπογράμμισε, ωστόσο, την ανάγκη διατήρησης των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων και των μεταρρυθμίσεων προκειμένου να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. .
Το Eurogroup αναμένεται να υπογράψει επισήμως το κλείσιμο της αξιολόγησης το Φεβρουάριο του 2018.  
Το ύψος της επόμενης δόσης θα ανέλθει συνολικά στο 6,7 δισ. τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους (3,3 δισ.) και των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου (1,7 δισ.) αλλά και για τη δημιουργία ενός «μαξιλαριού» ρευστότητας (1,9 δισ.) που είναι «σημαντικό» προκειμένου να διασφαλίσει «πλήρη πρόσβαση» στις αγορές.
Η πρόοδος για τον τρόπο με τον οποίο θα λάβει χώρα η ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας είναι ένα βασικό αίτημα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο συμμετέχει επί της αρχής στο τρέχον πρόγραμμα διάσωσης.
Ο κ. Pierre Moscovici, οικονομικός επίτροπος της ΕΕ, δήλωσε ότι είναι "πεπεισμένος" ότι το ΔΝΤ θα συμφωνήσει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα.
"Νομίζω ότι υπάρχει καλή σχέση με το ΔΝΤ.
Όλοι θέλουμε μαζί μας το ΔΝΤ και θεωρώ ότι θα το έχουμε μαζί μας".




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης