Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στα τέλη της εβδομάδας αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για την κυβέρνηση Μεγάλου Συνασπισμού

Γερμανία: Στα τέλη της εβδομάδας αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για την κυβέρνηση Μεγάλου Συνασπισμού
Καλή και εποικοδομητική η πρώτη συνάντηση Merkel, Seehofer, Schulz
Στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να αρχίσουν το νωρίτερο οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστώ και Σοσιαλδημοκρατών για το σχηματισμό της κυβέρνησης Μεγάλου Συνασπισμού στη Γερμανία και για την κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος.
Αυτό αποφάσισαν κατά την χθεσινή τους συνάντηση οι αρχηγοί των τριών κομμάτων, Merkel, Seehofer και Schulz.
Η πρώτη τους αυτή συνάντηση χαρακτηρίστηκε καλή και εποικοδομητική.
Κατά την άφιξη του στη συνάντηση ο Schulz υπογράμμισε ότι το κόμμα του θα διαπραγματευτεί με στόχο η Γερμανία να αποκτήσει μια κυβέρνηση η οποία «θα βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων στη χώρα».
«Το θέμα είναι να ανταποκριθούμε στις διεθνείς υποχρεώσεις της Γερμανίας με το βλέμμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ενότητα της Ευρώπης» υποστήριξε ο Schulz, την ώρα πάντως που οι Σοσιαλδημοκράτες δεν είναι έτοιμοι για την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων.
Αιτία το αίτημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD να πληροφορηθεί σε ποια βάση, με ποια δομή και με ποια πρόσωπα θα εκπροσωπηθεί το κόμμα στις συνομιλίες.
Η ενημέρωση αυτή αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 24/1, γεγονός που σημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης μπορούν να αρχίσουν στην καλύτερη περίπτωση από την Παρασκευή 25/1.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης