Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ενισχύθηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW τον Ιανουάριο 2018, στις 20,4 μονάδες

Γερμανία: Ενισχύθηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW τον Ιανουάριο 2018, στις 20,4 μονάδες
Τα αποτελέσματα για τον δείκτης οικονομικού κλίματος της Γερμανίας ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων
Ανοδικά κινήθηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW στη Γερμανία τον Ιανουάριο του 2018, με τους αναλυτές να παραμένουν αισιόδοξοι απέναντι στις βραχυπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της χώρας, παρά τα πολιτικά δρώμενα στο εσωτερικό της.
Ειδικότερα, το think tank της ZEW ανέφερε ότι ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών αυξήθηκε κατά τρεις μονάδες σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2017, στις 20,4 μονάδες, με τα αποτελέσματα να ξεπερνούν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν η άνοδος του δείκτη να περιοριστεί στις 17,5 μονάδες.
Μάλιστα, οι αναλυτές που ερωτήθηκαν από το ZEW εμφανίστηκαν ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τις τρέχουσες συνθήκες της γερμανικής οικονομίας, με τον σχετικό δείκτη να σκαρφαλώνει στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη του 1991, και συγκεκριμένα στις 95,1 μονάδες, έναντι 89,3 μονάδων τον Δεκέμβριο.
Η έρευνα δείχνει ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης συνεχίζει να ευημερεί, παρά τις τις δυσκολίες που αφορούν τον συνασπισμό της κυβέρνησης, τέσσερις μήνες μετά τη διεξαγωγή των εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης