Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Υπό την «αιγίδα» της ΜΙΤ οι επιχειρήσεις στο Afrin

Υπό την «αιγίδα» της ΜΙΤ οι επιχειρήσεις στο Afrin
Ο άγνωστος πόλεμος της εισβολής στη Συρία...
Μπορεί τα τεθωρακισμένα του τουρκικού Στρατού και οι βομβαρδισμοί της Αεροπορίας να καταλαμβάνουν περίοπτη θέση στα πλάνα των δελτίων ειδήσεων, όμως στη Συρία διεξάγεται παράλληλα κι ένας άλλος, πιο «διακριτικός» πόλεμος.
Σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜΙΤ) παρέχει συνεχή υποστήριξη στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή του Afrin.
Συνεργαζόμενη με τον Στρατό, η ΜΙΤ αναλύει δορυφορικές εικόνες αλλά και φωτογραφίες που ελήφθησαν από Τούρκους πράκτορες στο Afrin και ενημερώνει τις τουρκικές δυνάμεις, προκειμένου να πλήξουν αποτελεσματικότερα τους στόχους τους. Επίσης, πράκτορες της ΜΙΤ φέρεται να έχουν παγιδεύσει το δίκτυο επικοινωνιών που χρησιμοποιεί η «τρομοκρατική» κατά την κυβέρνηση της Άγκυρας οργάνωση YPG των Κούρδων μαχητών, δίνοντας στον Στρατό λεπτομερείς πληροφορίες για τις θέσεις τους.
Μάλιστα, η ΜΙΤ παρέχει και υποστήριξη… post-strike, ενημερώνοντας για την κατάσταση στο έδαφος αφού πληγούν οι στόχοι. Παράλληλα, ο τουρκικές υπηρεσίες Πληροφοριών συνεργάζονται μέσω του Στρατού και με τους υποστηριζόμενους από την Τουρκία αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που δρουν στο Afrin


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης