Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Σε επίπεδα – ρεκόρ η διάθεση ανάληψης ρίσκου από τους επενδυτές

Goldman Sachs: Σε επίπεδα – ρεκόρ η διάθεση ανάληψης ρίσκου από τους επενδυτές
Σταθερά υπέρ των μετοχών και κατά των ομολόγων παραμένει η Goldman Sachs
Έντονες ανησυχίες για τον σχεδόν απόλυτο εφησυχασμό των επενδυτών, οι οποίοι εμφανίζονται απόλυτα πρόθυμοι να αναλάβουν όλο και μεγαλύτερο ρίσκο, εμφανίζεται η Goldman Sachs.
Μιλώντας σε συνέδριο στο Λονδίνο, ο κορυφαίος αναλυτής της αμερικανικής τράπεζας Christian Mueller-Glissmann τόνισε ότι «οι αποτιμήσεις είναι σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.
Και αυτό μας ανησυχεί, καθώς δεν υπάρχει τόσο καλή πορεία των μετοχών εκτός εάν υπάρχει εξαιρετικά υψηλή αισιοδοξία».



Την ίδια ώρα ο αναλυτής της Goldman Sachs, Ian Wright, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους επενδυτές για την υπερβολική αισιοδοξία τους.
Όπως σημειώνει ο Wright οι μετοχές διεθνώς ξεκίνησαν με εντυπωσιακό τρόπο το 2018.
Ο MSCI AC World έχει ενισχυθεί 5,1% από την αρχή του 2018, εμφανίζοντας την καλύτερη πορεία του από το 1987.



Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι και ο συγκεκριμένος δείκτης βρίσκεται εκ νέου σε ιστορικά υψηλά εάν προσαρμοστεί στο επίπεδο ρίσκου.
Την ώρα που οι μετοχές κάνουν ράλι τα ομόλογα… βουλιάζουν.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs τα κρατικά ομόλογα και κυρίως αυτά των ΗΠΑ έχουν εμφανίσει τη χειρότερη πορεία τους από την αρχή του έτους, τόσο σε απόλυτους όρους όσο και εάν προσαρμοστούν στο επίπεδο ανάληψης κινδύνου.



Γιατί, όμως, όλα τα παραπάνω είναι τόσο ανησυχητικά;
Κατά την Goldman Sachs η απάντηση είναι πολύ απλή: «η διάθεση ανάληψης ρίσκου βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, γεγονός που οδηγεί σε ένα βασικό ερώτημα: ποιο μπορεί να είναι το μέλλον των αποδόσεων;».
Πάντως ο αμερικανικός όμιλος διατηρεί την «υπέρβαρη» σύστασή του για τις μετοχές και την «υπόβαρη» για τα ομόλογα, στηριζόμενος στην καλή πορεία της ανάπτυξης, το θετικό μακροοικονομικό περιβάλλον και την εκτίμηση ότι η νομισματική πολιτική θα καταστεί πιο περιοριστική.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης