Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Ελλάδα δεν εκδίδει τους τούρκους στρατιωτικούς, εξετάζει δίκη στην Αθήνα

Reuters: Η Ελλάδα δεν εκδίδει τους τούρκους στρατιωτικούς, εξετάζει δίκη στην Αθήνα
Η Ελλάδα δεν θα εκδώσει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν μετά από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016
Η Ελλάδα δεν θα εκδώσει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν μετά από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 εναντίον του προέδρου Recep Tayyip Erodogan, αλλά μία πρόταση για να δικαστούν στην Αθήνα εξετάζεται, όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.
Η Τουρκία χαρακτηρίζει τους στρατιωτικούς προδότες και ένοχους για σχεδιασμό πραξικοπήματος και το ζήτημα έχει επιφέρει περαιτέρω ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ.
Ο κ. Σταύρος Κοντονής δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι είχε συζητήσει την υπόθεση των με τον Τούρκο υφυπουργό Δικαιοσύνης Bilal Uçar στην Αθήνα.
"Φυσικά, συζητήθηκε η περίπτωση των οκτώ", είπε.
Το ανώτατο δικαστήριο της Ελλάδας απέρριψε την αίτηση της Τουρκίας για την έκδοση τους και ως εκ τούτου, δεν θα σταλούν στην Τουρκία.
"Το νομικό πλαίσιο παρουσιάστηκε από την πλευρά μας και ευελπιστούμε ότι είναι πλήρως κατανοητό από την τουρκική πλευρά", ανέφερε ο Κοντονής.
"Οι επιλογές αναφέρονται σαφώς στον ελληνικό ποινικό κώδικα, οπότε είναι κατά την κρίση της Τουρκίας να ληφθούν τα κατάλληλα νομικά μέτρα", πρόσθεσε, αναφερόμενος στη δυνατότητα διεξαγωγής δίκης στην Αθήνα.
Οι οκτώ άνδρες - τρεις στρατηγοί, τρεις αξιωματικοί του ναυτικού και δύο χαμηλόβαθμοι στρατιωτικοί - πέταξαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο στις 16 Ιουλίου το 2016, λέγοντας ότι φοβούνται για τη ζωή τους, ζητώντας άσυλο.
Η Τουρκία κατηγόρησε την Αθήνα ότι αποκρύπτει πραξικοπηματίες.
Η Ελλάδα το αρνείται και υποστηρίζει ότι το δικαστικό της σύστημα είναι ανεξάρτητο από τους πολιτικούς της.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης