Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικοινωνία με Trump θα έχει αύριο (24/1) ο Erdogan - Συζήτησε με Macron για την κατάσταση στη Συρία

Επικοινωνία με Trump θα έχει αύριο (24/1) ο Erdogan - Συζήτησε με Macron για την κατάσταση στη Συρία
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Donald Trump θα έχει αύριο (24/01/2018) ο Recep Tayyip Erdogan, ενώ σήμερα ο τούρκος πρόεδρος συζήτησε για την κατάσταση στη Συρία με τον Emmanuel Macron
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, θα έχει αύριο (24/01/2018) ο πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, ενώ σήμερα ο τούρκος πρόεδρος συζήτησε για την κατάσταση στη Συρία με τον γάλλο ομόλογό του, Emmanuel Macron.
Όπως δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, ο Erdogan θα μιλήσει αύριο με τον Trump, ενώ η Τουρκία συνεχίζει τις επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων της Συρίας YPG στην επαρχία Αφρίν.
Ο Cavusoglu ανέφερε επίσης πως είπε στον αμερικανό ομόλογό του, Rex Tillerson, ότι η στήριξη της Ουάσιγκτον προς τους YPG πρέπει να τερματιστεί προκειμένου οι δύο χώρες-σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ να συνεργαστούν στο θέμα της Συρίας.
Την ίδια ώρα, ο Erdogan διαβεβαίωσε τον Macron ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα με στόχο να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν θύματα από τον άμαχο πληθυσμό κατά τη διάρκεια των τουρκικών επιχειρήσεων στην Αφρίν, όπως έγινε γνωστό από πηγές του προεδρικού μεγάρου της Τουρκίας, που επικαλείται το «Reuters».
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επικοινωνία σχετικά με τις προσπάθειες να επιλυθεί το ζήτημα της Συρίας και αντήλλαξαν πληροφορίες αναφορικά με την τουρκική επέμβαση στη βόρεια Συρία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης