Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Macron εκφράζει τις ανησυχίες του για την τουρκική επέμβαση στην Συρία

O Macron εκφράζει τις ανησυχίες του για την τουρκική επέμβαση στην Συρία
Ο γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron εξέφρασε ανησυχίες στον τούρκο ομόλογό του Recep Tayyip Erdogan σε τηλεφωνική κλήση την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018
Ο γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron εξέφρασε ανησυχίες στον τούρκο ομόλογό του Recep Tayyip Erdogan σε τηλεφωνική κλήση την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018, μετά την τουρκική στρατιωτική παρέμβαση στο θύλακα της Αφρίν.
"Λαμβάνοντας υπόψη τις επιταγές ασφαλείας της Τουρκίας, ο πρόεδρος εξέφρασε στον τούρκο ομόλογό του τις ανησυχίες του μετά τη στρατιωτική επέμβαση που ξεκίνησε το Σάββατο στην Αφρίν", ανέφερε σε γραπτή δήλωση το γραφείο του Macron.
Στη συζήτηση που είχαν οι δύο ηγέτες, και ήταν εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στη Συρία, ο Macron υπογράμμισε "την ανησυχία της Γαλλίας για τη σοβαρή επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης" ιδίως στην επαρχία του Ιντλίμπ και την Ανατολική Γούτα. Τόνισε επίσης ότι παραμένει απόλυτη προτεραιότητα το άνοιγμα χωρίς καθυστέρηση ενός διαδρόμου για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους.
"Ο πρόεδρος Macron υπενθύμισε ότι είναι αναγκαίο από τη μία να αγωνιστούμε κατά προτεραιότητα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και όλων των τζιχαντιστικών δυνάμεων στην περιοχή και από την άλλη να διασφαλίσουμε τις αναγκαίες ανθρωπιστικές συνθήκες για τον άμαχο πληθυσμό και, τέλος, να διευκολύνουμε τις συνθήκες για μια βιώσιμη πολιτική λύση", τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης