Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ειλημμένη απόφαση το υβριδικό πρόγραμμα έως το 2020 λόγω φόβου πολιτικής αποσταθεροποίησης

Ειλημμένη απόφαση το υβριδικό πρόγραμμα έως το 2020 λόγω φόβου πολιτικής αποσταθεροποίησης
Το bankingnews είχε αποκαλύψει εδώ και πολύ καιρό ότι το σχέδιο για το χρέος είναι ένα πλάνο 3 χρονικών σημείων 2018, 2020 και 2022.
Αργά αλλά σταθερά αποκαλύπτεται το σχέδιο των δανειστών για την Ελλάδα.
Η ύπαρξη ενός υβριδικού προγράμματος, διάρκειας 2 ετών φαίνεται ότι αποτελεί τον βασικό σχεδιασμό των δανειστών γιατί υπάρχει μεγάλη ανησυχία ότι το 2019 και 2020 με τις βουλευτικές εκλογές και τον εκλογικό νόμο αλλά και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο κίνδυνος πολιτικής αποσταθεροποίησης μπορεί να αυξηθεί δραματικά στην Ελλάδα.
Οι δανειστές θέλουν να διασφαλίσουν ότι ανεξαρτήτως εάν θα υπάρξουν πολιτικές εμπλοκές, ακυβερνησία λόγω εκλογικού νόμου ή εμπλοκή στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας… οι μεταρρυθμίσεις και οι δεσμεύσεις της Ελλάδος θα τηρηθούν στο ακέραιο.
Μόνο με αυξημένη εποπτεία και επιτροπεία δεν μπορεί να επιβληθεί η θέση των δανειστών, οπότε το υβριδικό πρόγραμμα μετά το 3ο μνημόνιο είναι αναγκαία προϋπόθεση ώστε να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.
Το Καλοκαίρι του 2019 το αργότερο θα πραγματοποιηθούν βουλευτικές εκλογές και Ιανουάριο ή Φεβρουάριο του 2020 θα δρομολογηθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Αυτοί οι δύο σημαντικοί πολιτικοί σταθμοί, αυξάνουν το πολιτικό ρίσκο και ως εκ τούτου Ευρώπη και ΔΝΤ δεν θα αφήσουν την Ελλάδα…εκτός προγράμματος.
Με βάση πολύ καλά ενημερωμένη πηγή που βρίσκεται στους ευρωπαϊκούς θεσμούς «ένα είδος προγράμματος που θα διασφαλίζει την πιστή τήρηση των δεσμεύσεων της Ελλάδος, οι αγορές θα το αντιμετώπιζαν με την δέουσα προσοχή και σίγουρα θετικά.
Επίσης εάν αυτό το νέο ειδικό ή υβριδικό πρόγραμμα έχει 2ετία διάρκεια έως το Καλοκαίρι του 2020 διασφαλίζονται και οι τράπεζες καθώς ο ESM θα συμμετέχει με κεφάλαια…για τις τράπεζες.
Παράλληλα είναι πολύ πιθανό να παραμείνει το ΔΝΤ έως το 2020 χωρίς να χορηγήσει νέο δάνειο αλλά συντηρώντας το υφιστάμενο στα 11,2 δισεκ.»
Προφανώς με υβριδικό 2ετές πρόγραμμα, δεν υφίσταται θέμα διευθέτησης του ελληνικού χρέους επί της ουσίας.
Το bankingnews είχε αποκαλύψει εδώ και πολύ καιρό ότι το σχέδιο για το χρέος είναι ένα πλάνο 3 χρονικών σημείων 2018, 2020 και 2022.
Το 2018 θα προσφερθούν πολύ ήπια μέτρα και το 2020 θα επανεξεταστεί το χρέος.
Δεν υπάρχει διάθεση από κανένα για να λυθεί ριζικά το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους.
Π.χ. ο Centano ο νέος επικεφαλής του Eurogroup ως Πορτογάλος δεν μπορεί να συναινέσει για την Ελλάδα σε λύση του χρέους…ενώ η Πορτογαλία δεν πήρε τίποτα.
Το ζήτημα του χρέους έχει χαθεί στην κυριολεξία.
Δεν θα αποτελεί ούτε καν υποτυπώδη διευθέτηση π.χ. εάν δοθούν τμηματικά τα κέρδη από τα ομόλογα ANFA ύψους 7,9 δισεκ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης