Τελευταία Νέα
Διεθνή

Centeno: H ΕΚΤ θα πρέπει να προχωρήσει σε σύσφιξη πολιτικής με βιώσιμο τρόπο

Centeno: H ΕΚΤ θα πρέπει να προχωρήσει σε σύσφιξη πολιτικής με βιώσιμο τρόπο
Ο πρόεδρος του Eurogroup, Mario Centeno, δήλωσε ότι η ΕΚΤ πρέπει να προσαρμόσει την πολιτική της με τρόπο που προστατεύει την εν εξελίξει ανάπτυξη
Η ευρωζώνη δεν είναι πλέον ο οικονομικός πονοκέφαλος που ήταν κάποτε, αλλά η αλλαγή πολιτικής από την ΕΚΤ θα πρέπει να είναι βιώσιμη, δήλωσε σήμερα (24/1/2018) ο πρόεδρος του Eurogroup, Mario Centeno.
«Τα καλά νέο είναι ακριβώς ότι η ευρωζώνη δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα.
Έχουμε 18 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, δημιουργία άνω των 7 εκατ. θέσεων εργασίας, η οικονομία είναι ισχυρή, ο πολιτικός κύκλος είναι επίσης πολύ ισχυρός» δήλωσε στο CNBC από το Νταβός.
Ωστόσο, ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών τόνισε «εάν κοιτάξεις στον οικονομικό κύκλο, τη νομισματική πολιτική κατά τη διάρκεια του κύκλου, η Ευρώπη άρχισε λίγο αργότερα σε σχέση με τις άλλες οικονομίες σε αυτό.
Έτσι πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξει αυτή η πολιτική με ένα πολύ βιώσιμο τρόπο.
Πρέπει να είναι βιώσιμη και να πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει την ανάκαμψη».
Επισημαίνεται ότι δεδομένης της ξεκάθαρης οικονομικής βελτίωσης στην ευρωζώνη μετά την κρίση χρέους, κάποιοι οικονομολόγοι και αξιωματούχοι έχουν κατηγορήσει την ΕΚΤ για τη διατήρηση της ίδιας πολιτικής, πιθανότατα δημιουργώντας κάποιους χρηματοοικονομικούς κινδύνους καθώς αφήνει τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα για τόσο πολύ καιρό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης