Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκόπια: Βήμα προόδου προς την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας η συνάντηση Τσίπρα - Zaev

Σκόπια: Βήμα προόδου προς την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας η συνάντηση Τσίπρα - Zaev
«Η ίδια η συνάντηση αποτελεί βήμα προόδου προς την κατεύθυνση της λύσης» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της πΓΔΜ
Ως βήμα προόδου προς την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας χαρακτηρίζει η κυβέρνηση της πΓΔΜ τη συνάντηση που θα έχουν το απόγευμα στο Νταβός οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της πΓΔΜ, Αλέξης Τσίπρας και Zoran Zaev.
«Η ίδια η συνάντηση αποτελεί βήμα προόδου προς την κατεύθυνση της λύσης.
Η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία ανάλυσης και συντονισμού σχετικά με το τελευταίο πλαίσιο που παρουσίασε ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Zoran Zaev» ανέφερε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της πΓΔΜ, Mile Bosnjakovski, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Ο κ. Bosnjakovski υπενθύμισε πως ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ έχει εκφράσει αρκετές φορές την αισιοδοξία του ότι οι δύο χώρες θα μπορέσουν να βρουν λύση, που θα είναι αξιοπρεπής και για τις δύο πλευρές.
«Όλα τα στοιχεία που ανέφερα θεωρούμε ότι οδηγούν σε θετική κατεύθυνση και ότι στην Αθήνα και στα Σκόπια υπάρχει η πολιτική βούληση να λυθεί αυτό το ζήτημα» προσέθεσε.
Ανέφερε, ακόμη, ότι το Γραφείο του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Nikola Dimitrov βρίσκεται σε επαφή με το Γραφείο του Προέδρου Gjorge Ivanov για τη διοργάνωση συνάντησης των πολιτικών αρχηγών της πΓΔΜ, για να συζητηθεί το πλαίσιο που παρουσίασε ο Matthew Nimetz.
Στη συνάντηση αυτή, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπος της πΓΔΜ θα συμμετάσχουν και άλλοι αρμόδιοι πολιτικοί παράγοντες της χώρας.
Προσέθεσε ότι η ημερομηνία αυτής της συνάντησης δεν έχει οριστικοποιηθεί, αλλά θα γίνει σύντομα.
Επίσης, σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας (24/1/2018) θα γίνει γνωστή η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Nimetz στα Σκόπια.
Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της πΓΔΜ σημείωσε ότι δεν θέλει να αναφερθεί σε συγκεκριμένες πλευρές της διαπραγμάτευσης προκειμένου να προστατευθεί η διαδικασία, ενώ κάλεσε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να καλύπτουν τη διαδικασία με επαγγελματισμό και να αποφεύγουν τις εικασίες οι οποίες, όπως είπε, θα μπορέσουν να ζημιώσουν τη διαπραγμάτευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης