Τελευταία Νέα
Πολιτική

Για Σκοπιανό και οικονομία ενημερώνει την Παρασκευή (26/1) τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Τσίπρας

Για Σκοπιανό και οικονομία ενημερώνει την Παρασκευή (26/1) τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Τσίπρας
Μετά τις συναντήσεις που θα έχει στο Νταβός με Zaev και Lagarde
Επιταχύνονται όπως όλα δείχνουν οι διαδικασίες για το ζήτημα της διαπραγμάτευσης μεταξύ Ελλάδας και FYROM, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μεταβαίνει την Παρασκευή, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, στο Προεδρικό Μέγαρο για να ενημερώσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για όλες τις εξελίξεις.
Η συνάντηση καταφθάνει μετά τις συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός στο Νταβός τόσο με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Zoran Zaev, όσο και με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde.
Ο κ. Τσίπρας αναμένεται ότι θα ενημερώσει τον κ. Παυλόπουλο τόσο για τα εθνικά θέματα όσο και για την οικονομία και κυρίως για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, με το ΔΝΤ να συνεχίζει να ασκεί πιέσεις στην Ευρώπη, όπως αποδεικνύουν και οι σημερινές (24/1) δηλώσεις του επικεφαλής οικονομολόγου του Ταμείου, Maurice Obstfeld.
Με δεδομένο, όμως, ότι το ζήτημα του χρέους είναι κάτι που ναι μεν επιθυμεί διακαώς η κυβέρνηση αλλά θα επιλυθεί σε μεσοπρόσθεμο ορίζοντα, το ενδιαφέρον κρύβεται περισσότερο στην ενημέρωση που θα έχει ο Π. Παυλόπουλος για το θέμα των Σκοπίων.
Παράλληλα το ζητούμενο από τούδε και στο εξής είναι σε ποιες κινήσεις θα προχωρήσει ο κ. Τσίπρας και στο κατά πόσο θα αποφασίσει να υπάρξει είτε ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις είτε μέσω του Κοινοβουλίου.
Το ενδεχόμενο σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών μάλλον είναι κάτι το οποίο μάλλον έχει αποκλειστεί με δεδομένη την ξεκάθαρη άρνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη να συμμετάσχει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης