Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λεβέντης: Ασέβεια προς τον ελληνικό λαό οι δηλώσεις Αναστασιάδη για την ονομασία της πΓΔΜ

Λεβέντης: Ασέβεια προς τον ελληνικό λαό οι δηλώσεις Αναστασιάδη για την ονομασία της πΓΔΜ
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, δήλωσε ότι «ο τρόπος συμπεριφοράς του κ. Αναστασιάδη αποτελεί ασέβεια προς τον ελληνικό λαό»
«Ασέβεια προς τον ελληνικό λαό» χαρακτηρίζει, σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, τις δηλώσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, για την ονομασία της πΓΔΜ.
«Μας λύπησε ιδιαίτερα η επιπόλαιη φράση του Κύπριου Προέδρου, Ν. Αναστασιάδη, ότι και "Βόρεια Ελλάδα να ονομαστούν τα Σκόπια", του είναι αδιάφορο και ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να εξαλειφθεί ο αλυτρωτισμός.
Ο τρόπος συμπεριφοράς του κ. Αναστασιάδη αποτελεί ασέβεια προς τον ελληνικό λαό.
Θα του άρεσε η Ελλάδα να είναι το ίδιο αδιάφορη για την τύχη της Κύπρου; Όχι Βέβαια.
Ιδιαίτερα σε προεκλογική περίοδο στη Κύπρο, τέτοιες δηλώσεις θα του κοστίσουν» τονίζει ο κ. Λεβέντης.

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Αναστασιάδης: Ας ονομαστούν τα Σκόπια και Βόρεια Ελλάδα, εάν διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα

Παρέμβαση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ έκανε ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης, ο οποίος υποστήριξε πως αν υπάρξει μια συμφωνία που να διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα και να απαλείφει τα περί αλυτρωτισμού από το Σύνταγμα των Σκοπίων, τότε δεν θα είχε πρόβλημα η ΠΓΔΜ να ονομαζόταν και Βόρεια Ελλάδα.
«Το όνομα δεν έχει σημασία.
Δεν θα είχα αντίρρηση, αν ήθελαν να λέγονται και Βόρεια Ελλάδα, αρκεί να διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα και να εξευρεθεί ο τρόπος να ξεπεραστούν οι πρόνοιες του Συντάγματος των Σκοπίων, που μιλούν για αλυτρωτισμό» είπε μιλώντας σε κυπριακό ΜΜΕ ο κ.Αναστασιάδης.
«Αναρωτιέμαι γιατί να γίνεται καβγάς για ένα όνομα, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος, τη δυνατότητα και τις προοπτικές της Ελλάδας, μέσα από επενδύσεις να ασκεί επιρροή και να ελέγχει ένα λιλιπούτειο γειτονικό κράτοςc
Γιατί η Ελλάδα να μην τα αξιοποιήσει όλα αυτά και να έχει έναν στενό συνεργάτη;
Επειδή θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία;
Μα φοβόμαστε αν ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ή όχι Έλληνας;
Δεχόμαστε να μπούμε στο διάλογο της αμφισβήτησης ενός γεγονότος;» διερωτήθηκε ο κ.Αναστασιάδης, ο οποίος μετέφερε συνομιλία που είχε με Σκοπιανούς στο πλαίσιο συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
«Σε συνομιλία, που είχα με Σκοπιανούς, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μου έλεγαν ότι σημαία δεν είχαν όμως λόγω του φανατισμού που προκλήθηκε, απέκτησαν.
Εθνική ταυτότητα ή συνείδηση δεν είχαν, και απέκτησαν εξαιτίας του φανατισμού, που καλλιεργούνταν στην Ελλάδα, στη Μακεδονία.
Αν στη διαπραγμάτευση διαγραφούν τα άρθρα, που μπορεί να παρενοχλούν ή να αποτελούν έστω απομακρυσμένη απειλή για την Ελλάδα, το όνομα, δεν έχει καμία σημασία, καθώς δεν θα χάσει ο ελληνισμός την ταυτότητά του» είπε ο πρόεδρος της Κύπρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης