Τηλεφωνική επικοινωνία ΥΠΕΞ Ρωσίας – ΗΠΑ – Στο επίκεντρο Β. Κορέα, Ουκρανία, Συρία

Τηλεφωνική επικοινωνία ΥΠΕΞ Ρωσίας – ΗΠΑ – Στο επίκεντρο Β. Κορέα, Ουκρανία, Συρία
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson και ο ρώσος ομόλογός του Sergey Lavrov Λαβρόφ
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson και ο ρώσος ομόλογός του Sergey Lavrov Λαβρόφ, με τους δύο επικεφαλής της διπλωματίας των χωρών τους να συζητούν για την συνεχιζόμενη κρίση στην Συρία, την Βόρειο Κορέα και την Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του State Department, Heder Nauert.
«Όσον αφορά την Συρία, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ρωσία, ώστε το καθεστώς Assad να υιοθετήσει μια εποικοδομητική στάση στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Γενεύης», δήλωσε η Nauert.
Ο Τίλερσον, συνέχισε, ζήτησε να ασκηθούν πιέσεις προς «όλες τις πλευρές» για να εφαρμοσθούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ που αφορούν την Βόρειο Κορέα, ζητώντας επίσης να τεθεί ένα τέλος στην κλιμακούμενη βία στην Ουκρανία.
Στο ζήτημα της Ουκρανίας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το State Department ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην επικείμενη συνάντηση μεταξύ του ειδικού απεσταλμένου Volker με τον Ρώσο εκπρόσωπο Surkov, ενώ υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο η Ρωσία να εκπληρώσει το γρηγορότερο τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο των συμφωνιών του Μινσκ.
"Όσον αφορά την Βόρειο Κορέα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με την υπουργό Εξωτερικών του Καναδά Chrystia Freeland στο Βανκούβερ, αναφέρεται στην ανακοίνωση , όπως μεταδίδει το Ria Novosti.
Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει ότι ο Lavrov και ο Tillerson συζήτησαν για την Συρία και για την κατάσταση στο βόρειο τμήμα της χώρας, καθώς και για την προετοιμασία των συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Βιέννη και στο Σότσι στο πλαίσιο του Κογκρέσου Εθνικού διαλόγου, στις οποίες θα συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι των διαφόρων συριακών παρατάξεων.
Ο Lavrov κατά την διάρκεια της συνομιλίας του με τον Αμερικανό ομόλογο του, προειδοποίησε για μια ακόμη φορά για τους κινδύνους που εγκυμονεί η κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο, στην οποία οδηγεί η επιθετική ρητορική κατά της Βόρειας Κορέας, όπως και η δημιουργία συμμαχιών που στρέφονται εναντίον της και η απειλή του ναυτικού αποκλεισμού.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS