Τελευταία Νέα
Οικονομία

Lagarde (ΔΝΤ): Αναγκαία και επιβεβλημένη η μείωση των συντάξεων στην Ελλάδα, είναι ακόμη υψηλές

Lagarde (ΔΝΤ): Αναγκαία και επιβεβλημένη η μείωση των συντάξεων στην Ελλάδα, είναι ακόμη υψηλές
Οι συντάξεις στην Ελλάδα ήταν πολύ υψηλότερες από τις αντίστοιχες στην Ευρωζώνη, υποστήριξε η Lagarde
Απόλυτα… πιστή στο πρόγραμμα λιτότητας που το ΔΝΤ μαζί με την Ευρώπη επέβαλαν στην Ελλάδα παραμένει η επικεφαλής του Ταμείου, Christine Lagarde.
Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το θέμα των συντάξεων –όπως αναφέρει η συνδρομητική υπηρεσία του Bloomberg - η  Lagarde δεν δίστασε, μιλώντας σε εκδήλωση κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Davos, να υπογραμμίσει ότι «απείχαν υπερβολικά από τις αντίστοιχες των υπόλοιπων κρατών – μελών της Ευρωζώνης και ήταν απόλυτα απαραίτητο να ρυθμιστούν.
Αυτή η «διαφορά» ίσχυε για όλες τις συντάξεις, είτε ήταν μεγάλες, είτε ήταν μικρές».
Προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα τονίζοντας ότι «οι Έλληνες όφειλαν να ρυθμίσουν αυτό το ζήτημα».
Αυτά σε ό,τι αφορά το παρελθόν.
Γιατί όλα δείχνουν ότι υπάρχει και… μέλλον στις περικοπές συντάξεων, με την επικεφαλής του ΔΝΤ να παραδέχεται ότι «η περικοπή των υφιστάμενων συντάξεων, σαφώς, είναι ένα δύσκολο πολιτικό δίλημμα».
Αιτία αυτού του διλήμματος;
Κατά την Lagarde το γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα «δίχτυ ασφαλείας», το οποίο δεν θα πρέπει να ξεπεραστεί, αν και κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει που ακριβώς βρίσκεται το όριο πέραν του οποίου η μείωση συντάξεων αποδεικνύεται εξαιρετικά επιζήμια.
«Η περικοπή υφιστάμενων συντάξεων είναι ένα δύσκολο πολιτικό δίλημμα.
Ποιο είναι το απαραίτητο όριο για το δίχτυ ασφάλειας και ποιο είναι το κατώφλι πέρα από το οποίο προστατεύονται πραγματικά οι συντάξεις;», αναρωτήθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης