Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Αναβάθμισε την αξιολόγηση του ΟΤΕ σε «ΒΒ-» - Θετικό το outlook

S&P: Αναβάθμισε την αξιολόγηση του ΟΤΕ σε «ΒΒ-» - Θετικό το outlook
Η αναβάθμιση του ΟΤΕ ακολουθεί την αναβάθμιση της Ελλάδας στις 19 Ιανουαρίου 2018 σε «Β» από «Β-»
Σε «ΒΒ-» από «Β+» αναβάθμισε ο οίκος Standard & Poor’s την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του ΟΤΕ, ενώ παράλληλα αξιολόγησε σε θετικό το outlook.
Η αναβάθμιση του ΟΤΕ ακολουθεί την αναβάθμιση της Ελλάδας στις 19 Ιανουαρίου 2018 σε «Β» από «Β-».
Η αναβάθμιση της Ελλάδας αντανακλά κυρίως τη σταθερή βελτίωση στα οικονομικά της γενικής κυβέρνησης και τη σταδιακή ανάκαμψη των οικονομικών της προοπτικών.
Μετά από μια πολυετή ύφεση, η Ελλάδα έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2017.
Ο S&P αναμένει ισχυρότερη οικονομική ανάκαμψη τα επόμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων, πραγματική αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,0% το 2018 και οικονομική ανάπτυξη κατά 2,4% κατά μέσο όρο την τριετία 2018-2021.
Επιπλέον, το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μειώθηκε στο 20,5% το 2017 από το 27,9% το 2013.
Κατά την άποψη του οίκου, η βελτίωση της οικονομίας της Ελλάδας, προσφέρει ένα καλύτερο λειτουργικό περιβάλλον για τον ΟΤΕ.
Η αναβάθμιση λαμβάνει υπόψη τις σταθερές λειτουργικές επιδόσεις της εταιρείας, ιδιαίτερα στην σταθερή γραμμή παραγωγής στην Ελλάδα, την ανθεκτική συνολική απόδοση και την επαρκή ρευστότητα.
Η εκτίμησή υποστηρίζεται περαιτέρω, από τη δεσπόζουσα θέση του ΟΤΕ στην αγορά τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και το πολύ χαμηλό ποσοστό χρέους.
Ο οίκος αξιολόγησης θεωρεί απίθανο να αντιμετωπίσει προβλήματα ο όμιλος σε ένα υποθετικό σενάριο κρατικού οικονομικού κινδύνου.
Ο ισχυρός ισολογισμός του ΟΤΕ, η μείωση του κόστους και η ανθεκτικής παραγωγής ταμειακών ροών, θα προστατεύσει την εταιρεία από ένα δυσχερές σενάριο.
Οι θετικές προοπτικές για τον ΟΤΕ, αντανακλούν τις θετικές προοπτικές για την Ελλάδα κατά τους επόμενους 12 μήνες, καθώς υπάρχει πιθανότητα μία στις τρεις, ο οίκος να αναβαθμίσει την αξιολόγηση για τον ΟΤΕ.
Επιπλέον, μπορεί να αυξηθεί η βαθμολογία στον ΟΤΕ, αν ο κίνδυνος στην Ελλάδα συνεχίζει να μετριάζεται, συμπεριλαμβανομένων της άρσης των capital controls και των θετικών οικονομικών προοπτικών, ενώ η δέσμευση Deutsche Telekom ιδιοκτήτρια του 40% του ΟΤΕ, θα παίξει ρόλο αν παραμείνει ισχυρή.
Ισχυρότερη υποστήριξη θα μπορούσε να λάβει τη μορφή σημαντικής αύξησης της συμμετοχής της DT στον ΟΤΕ, ή σε άλλες μορφές οικονομικής στήριξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης