Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Το κενό που άφησε το MEGA ποιος θα το καλύψει;

tags :
Το κενό που άφησε το MEGA ποιος θα το καλύψει;
Το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη ανέδειξε το … κενό που άφησε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA
Το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη ανέδειξε το … κενό που άφησε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA που για περισσότερες από δύο δεκαετίες έβαλε ψηλά τον πήχη της ενημέρωσης έχοντας ως βασική αρχή τη δημοσιογραφική κάλυψη των γεγονότων.
Το συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής στο  Λευκό Πύργο ήταν ένα γεγονός ιστορικής σημασίας αλλά οι υπάρχοντες  τηλεοπτικοί σταθμοί μας...αποκάλυψαν ότι δεν έχουν στο DNA τους τη δημοσιογραφική κάλυψη των γεγονότων.
Ο ανταγωνισμός από τους εν λειτουργία τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας κινήθηκε σε μηδενικά επίπεδα καθώς  τα προγράμματά τους συνεχίσθηκαν κανονικά ενώ δεν υπήρξαν ζωντανές συνδέσεις.
Οι τηλεοπτικοί σταθμοί αρκέστηκαν στην προβολή μερικών πλάνων στα δελτία ειδήσεων και στα σχόλια των παρουσιαστών και το θέμα πέρασε στην τηλεοπτική ιστορία.
Από την άλλη πλευρά οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ-3 όπως χειρίστηκαν το θέμα είναι παράδειγμα προς αποφυγήν και πρέπει να γίνει θέμα συζήτησης στις αίθουσες διδασκαλίας που έχουν ως αντικείμενο την εκπαίδευση των φοιτητών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Το κανάλι της Θεσσαλονίκης και της Συμπρωτεύουσας όπως αποκαλούν την ΕΡΤ-3 ακύρωσε την ύπαρξη του στην πράξη και πλέον για την πλειονότητα των πολιτών αποτελεί ένα εργαλείο ενημέρωσης της κυβέρνησης, η οποία με τις συγκεκριμένες επιλογές της δείχνει ότι φοβάται τις συγκεντρώσεις και δεν επιθυμεί να τις προβάλλει από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ-3 περιόρισαν μόνοι τους τις δυνατότητες του καθώς αγνόησαν ένα σημαντικό γεγονός που έγινε έξω από την …πόρτα  τους.
Το παρελθόν του MEGA και οι 420 εργαζόμενοι έκαναν αρκετά καλά τη δουλειά τους όλα αυτά τα χρόνια για να τους αναζητήσουμε.
Αυτός είναι και ο λόγος ίσως και η εξήγηση που ένα κλειστό κανάλι χωρίς πρόγραμμα και με επαναλήψεις τηλεοπτικών  σήριαλ έχει μαζέψει έσοδα 50 εκατ.ευρώ τα δύο τελευταία χρόνια.
Το θέμα της ενημέρωσης ήταν και παραμένει πολύ «καυτό» για τους κυβερνώντες όπως και για τους πολίτες οι οποίοι στρέφονται μαζικά στο διαδίκτυο αναζητώντας έγκυρες και πιο καθαρές φωνές για την ενημέρωσή τους.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr    

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης