Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διπλωματική παρωδία: Η Ελλάδα αποδέχθηκε σύνθετη ονομασία και η FYROM αποσύρει το όνομα…στο αεροδρόμιο

Διπλωματική παρωδία: Η Ελλάδα αποδέχθηκε σύνθετη ονομασία και η FYROM αποσύρει το όνομα…στο αεροδρόμιο
Μια λύση έπρεπε να βρεθεί για το Μακεδονικό... αλλά αυτή η λύση θα είναι επιβεβαίωση εθνικής αποτυχίας και εθνικής μειοδοσίας απόρροια αναποτελεσματικής στρατηγικής εδώ και πολλά χρόνια.
Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα του έλληνα πρωθυπουργού με τον πρωθυπουργό της FYROM τον Ζ. Ζaev ήταν μια διπλωματική παρωδία.
Για πρώτη φορά έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η ελληνική πλευρά αποδέχεται λύση με σύνθετη ονομασία και αυτή η εξέλιξη αποτελεί ξεκάθαρη υπαναχώρηση από την επίσημη εθνική θέση της χώρας.
Η FYROM από την συνάντηση των δύο πρωθυπουργών είναι προφανές ότι βγήκε κερδισμένη καθώς διασφάλισε την συναίνεση της Ελλάδος στην σύνθετη ονομασία και έναντι αυτού….αποσύρουν το όνομα στο αεροδρόμιο τους…
Η ελληνική κυβέρνηση έχοντας συμβιβαστεί και αποδεχθεί την παρέμβαση του αμερικανικού παράγοντα που επιβάλλει λύση στην ονομασία της FYROM ώστε να αρθούν τα εμπόδια και έτσι να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Αποτελεί η όλη εξέλιξη διπλωματική παρωδία καθώς η ελληνική κυβέρνηση και ο Τσίπρας δεν χειρίζονται το Μακεδονικό ως εθνικό ζήτημα αλλά ως ένα κομμάτι του πάζλ στην προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, να αντιμετωπιστεί το χρέος και άλλα….
Κανείς έλληνας δεν μπορεί να είναι υπερήφανος που η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε λύση σύνθετης ονομασίας για την FYROM.
Ορισμένοι αντικρούουν λέγοντας ότι η επίλυση του μακεδονικού δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με εθνικιστικές κορώνες, αλλά στα πλαίσια της διπλωματίας ώστε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα να επιλυθεί και προς όφελος της Ελλάδος.
Ήδη η πλειοψηφία των χωρών του πλανήτη ονομάζουν την FYROM ως Μακεδονία και αύριο θα μετονομαστεί σε Νέα ή Βόρεια Μακεδονία.
Το επιχείρημα αυτό έχει μια πολιτική και διπλωματική λογική αλλά δεν απαντάει στο βασικό ερώτημα η Ελλάδα τι κέρδισε από αυτή την διαπραγμάτευση;
Ότι θα αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου της FYROM και ορισμένοι δρόμοι ή θα αντικατασταθούν τα αγάλματα που έχουν στήσει οι σκοπιανοί σε πλατείες ανά την χώρα;
Είναι αληθές ότι η Ελλάδα έχοντας αποδεχθεί το FYROM που σημαίνει πρώην Γιουγκοσλαβική δημοκρατία της Μακεδονίας, ουσιαστικά εδώ και πολλά χρόνια έχει αποδειχθεί τον προσδιορισμό Μακεδονία στο όνομα των Σκοπίων.
Οπότε δεν αποτελεί εθνική υπαναχώρηση το γεγονός ότι τώρα θα καταλήξουμε σε σύνθετη ονομασία.
Όμως όταν η ελληνική κυβέρνηση αγωνιά και προτάσσει τον αλυτρωτισμό της FYROM επειδή σλάβοι και αλβανοί κατά καιρούς έχουν προκαλέσει την Ελλάδα…. δεν αποτελεί πολιτική στρατηγική μεγάλου βεληνεκούς.
Υπάρχει έλληνας που ανησυχεί για τις αλλυτρωτικές ανοησίες της FYROM;
Όμως οι σκοπιανοί παρ΄ ότι νεοσύστατο κράτος χωρίς να υφίσταται μακεδονικό έθνος ή μακεδονικός λαός όπως τον εννοούν οι σκοπιανοί… κατάφεραν να γυρίσουν όλο το παιχνίδι πολιτικό και διπλωματικό υπέρ τους.
Η Ελλάδα – και όχι με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ – γιατί είναι παλαιά υπόθεση απέτυχε να διαχειριστεί το ζήτημα της FYROM με αποτελεσματικότητα.
Η Ελλάδα σύρεται σε μια σύνθετη ονομασία και αυτή η σύνθετη ονομασία θα εμφανιστεί ως εθνική επιτυχία ενώ στην πράξη θα είναι ουσιώδης εθνική αποτυχία.  
Από την άλλη αποτελεί και ελληνική υποκρισία ότι απαξιώνουμε την FYROM και πολλοί έλληνες έχουν εταιρίες στην χώρα για να κερδίσουν από τον χαμηλό φορολογικό συντελεστή στο 12,5%.
Μια λύση έπρεπε να βρεθεί για το Μακεδονικό... αλλά αυτή η λύση θα είναι επιβεβαίωση εθνικής αποτυχίας και εθνικής μειοδοσίας απόρροια αναποτελεσματικής στρατηγικής εδώ και πολλά χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης