Ανοδικά η MIG κατά 6% με υψηλό όγκο συναλλαγών – Ζητούμενο η ανοδική διάσπαση της συσσώρευσης

Ανοδικά η MIG κατά 6%  με υψηλό όγκο συναλλαγών – Ζητούμενο η ανοδική διάσπαση της συσσώρευσης
Η MIG μετά την πώληση των μετοχών από το Dubai το επόμενο στοίχημα είναι να βρει η μετοχή τα πατήματά της και να διασπάσει ανοδικά την πολύμηνη συσσώρευση.
Με καλές συναλλαγές 3,5 εκατ. τεμαχίων που αντιστοιχούν σε τζίρο 550 χιλ. ευρώ η μετοχή της MIG ενισχύεται κατά 6% και βρίσκεται στα 0,1690 ευρώ σε μία συνεδρίαση με επιλεκτικές τοποθετήσεις από τους επενδυτές και ήπιες απώλειες λόγω κινήσεων κατοχύρωσης κερδών σε μετοχές με υψηλή απόδοση.
Η MIG μετά την πώληση των μετοχών από το Dubai το επόμενο στοίχημα είναι να βρει η μετοχή τα πατήματά της και να διασπάσει ανοδικά την πολύμηνη συσσώρευση.
Σημειώνεται πως δύο φορές στο παρελθόν έχει προσπαθήσει να διασπάσει τα 0,20 ευρώ χωρίς επιτυχία.
Ο κλάδος της υγείας παραμένει στο επίκεντρο με τον όμιλο να ελέγχει το ΥΓΕΙΑ και να βλέπει τη μετοχή του να ενισχύεται σημαντικά.

Γιατί ενισχύεται η μετοχή της MIG και τα νέα σχέδια της Τρ. Πειραιώς

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η μετοχή της MIG βρίσκεται στο θετικό επίκεντρο καταγράφοντας αξιόλογη άνοδο με την κεφαλαιοποίηση να έχει φτάσει στα 159 εκατ. και την τιμή στα 0,1690 ευρώ.
Η άνοδος της αξίας της MIG αποδίδεται κατά βάση σε 3 λόγους:
1) Η δημόσια πρόταση για την εξαγορά έως και του 30% του Υγεία από τον Γ. Αποστολόπουλο (Ιατρικό Αθηνών), η οποία ναι μεν μπορεί να ναυάγησε αλλά ανέδειξε τις αξίες που διαθέτουν οι συμμετοχές του ομίλου MIG.
Η χρηματιστηριακή αξία του Υγεία ισχυροποιήθηκε σημαντικά και μαζί και των υπολοίπων εταιρειών του ομίλου, όπως η Attica Συμμετοχών.
Έφτασε μάλιστα η αξία των συμμετοχών της MIG να έχει υπερδιπλάσια κεφαλαιοποίηση από τη χρηματιστηριακή αξία της ίδιας της MIG.
Δημιουργήθηκε ένα χάσμα το οποίο η αγορά επιχειρεί να περιορίσει.
Έτσι αυξάνεται η κεφαλαιοποίηση της MIG, γιατί αντίστοιχα έχει αυξηθεί και η αξία των θυγατρικών.
2) Η Τρ. Πειραιώς, ως βασικός μέτοχος με 32%, έχει αποφασίσει να ακολουθήσει μια στρατηγική προσεκτικών κινήσεων για την MIG και τις συμμετοχές της, καθώς διαβλέπει ότι εμπεριέχεται σημαντική αξία στις θυγατρικές του ομίλου MIG.
Στρατηγικά επικεντρώνεται στην Attica Συμμετοχών, ενώ όταν θα γίνει διεθνής διαγωνισμός για το Ερρίκος Ντυνάν, σε επόμενη φάση ίσως υπάρξει και εμπλοκή του Υγεία.
3) Ο τρίτος λόγος σχετίζεται με τη συμμετοχή του Γερμανού επενδυτή Muller πίσω από τον οποίο βρίσκεται ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Τζώρτζης, γνωστός για τις δραστηριότητες του στην εταιρεία αλουμινίου ALCO.
Το γεγονός ότι εμφανίστηκε ένας επενδυτής για να αγοράσει τις μετοχές που πούλησε η Dubai Financial Group, περίπου το 9,7% των μετοχών της MIG, κατέδειξε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές για την εταιρεία συμμετοχών MIG.
Το επόμενο διάστημα το ποσοστό του Muller, το 9,3% περίπου της MIG, θα μεταβιβαστεί στην Deutsche Bank, η οποία κατά το πιθανότερο σενάριο θα εκπροσωπεί τα συμφέροντα της οικογένειας Τζώρτζη.
Ανεξαρτήτως ποια θα είναι η κατάληξη αυτής της κίνησης Τζώρτζη, καθώς ακόμη υπάρχουν πολλά εκκρεμή ζητήματα, η ουσία είναι ότι όλες αυτές οι κινήσεις αναδεικνύουν την αξία και επιδρούν στη χρηματιστηριακή τιμή της MIG.
Για τους λόγους λοιπόν αυτούς η MIG βρίσκεται στο θετικό επίκεντρο χρηματιστηριακά καταγράφοντας σημαντική άνοδο.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS