Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yildirim (πρωθ. Τουρκίας): Ταπεινωτικό για τις ΗΠΑ το ότι συνεργάζονται με τρομοκράτες στη Συρία

Yildirim (πρωθ. Τουρκίας): Ταπεινωτικό για τις ΗΠΑ το ότι συνεργάζονται με τρομοκράτες στη Συρία
Ο τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν εξουδετερωθεί περισσότεροι από 300 τρομοκράτες στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία
Οξύτατη κριτική απέναντι στις ΗΠΑ άσκησε σήμερα (25/1) ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Binali Yildirim, χαρακτηρίζοντας ως «ταπεινωτικό» για την Ουάσινγκτον το γεγονός ότι συνεργάζεται με τρομοκρατικές οργανώσεις, αναφερόμενος στους κούρδους μαχητές που βρίσκονται στη βόρεια Συρία.
Ειδικότερα, ο Yildirim, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Άγκυρα, τόνισε ότι «είναι πραγματικά πολύ ταπεινωτικό για τις ΗΠΑ να διεξάγουν επιχειρήσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις και να προβαίνουν σε ενέργειες που σχεδιάζουν τρομοκρατικές οργανώσεις στην περιοχή».
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Τούρκιας στην περιοχή Αφρίν της βόρειας Συρίας συνεχίζεται όπως είχε προγραμματιστεί, καθώς και ότι μέχρι στιγμής έχουν εξουδετερωθεί πάνω από 300 τρομοκράτες στην περιοχή.
Το περασμένο Σάββατο (20/1) η Τουρκία ξεκίνησε την στρατιωτική επιχείρηση στην Αφρίν, με στόχο να απομακρύνει τους κούρδους του PYD/PKK και του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή.
Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο της Τούρκιας, στόχος της επιχείρησης είναι «η εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στα σύνορα της χώρας», καθώς και «η προστασία του συριακού λαού από την καταπίεση και την σκληρότητα των τρομοκρατών».
Χθες (24/1) ο πρόεδρος της Τουρκίας, Tayyip Erdogan, εξέφρασε την πρόθεση της Άγκυρας να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη στη Συρία, χωρίς ωστόσο να έχει εδαφικές βλέψεις εις βάρος της γειτοκινής χώρας.
Επιπλέον, ο ίδιος απέρριψε τα σχόλια των επικριτών του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «έχω αμφιβολίες για την ανθρωπιά όσων υποστηρίζουν την τρομοκρατική ομάδα, αλλά εν συνεχεία κατηγορούν την Τουρκία ως εισβολέα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης