Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (βρετανός ΥΠΟΙΚ): Κορυφώνεται ο πληθωρισμός - Η οικονομία έχει ανακάμψει από το σοκ του Brexit

Hammond (βρετανός ΥΠΟΙΚ): Κορυφώνεται ο πληθωρισμός - Η οικονομία έχει ανακάμψει από το σοκ του Brexit
Ο πληθωρισμός στη Βρετανία έχει κορυφωθεί και η στερλίνα ενισχύεται, δήλωσε ο Philip Hammond
Ο πληθωρισμός στη Βρετανία έχει κορυφωθεί και η στερλίνα ενισχύεται, καθώς η οικονομία έχει ανακάμψει από το αρχικό σοκ από το δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit, δήλωσε σήμερα (25/01/2018) ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, Philip Hammond.
«Φαίνεται ότι ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί τώρα...
Αναμένω ότι ο πληθωρισμός θα αρχίσει να μειώνεται», δήλωσε ο Hammond στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.
Ο Hammond μιλούσε από κοινού με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, ο οποίος χθες δήλωσε το ασθενέστερο δολάριο βοήθησε το εμπόριο των ΗΠΑ, με τις δηλώσεις του να ασκούν έντονες πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα.
Ο Hammond μίλησε για μια ανάκαμψη της στερλίνας και στρεφόμενος στον Mnuchin δήλωσε:
«Και φαίνεται να ανακάμπτουμε αρκετά περισσότερο, Steve, ευχαριστώ πολύ».
Εν τω μεταξύ, μιλώντας στην τηλεόραση του «Bloomberg» στο περιθώριο του Νταβός, ο βρετανός υπουργός Οικονομικών έδωσε τη σαφέστερη ένδειξη ότι οι Βρετανοί βουλευτές δεν θα έχουν τα πλήρη γεγονότα στη διάθεσή τους όταν ψηφίσουν για τη συμφωνία για το Brexit.
Σε ερώτηση σχετικά με το εάν αναμένει ότι οι λεπτομέρειες της μελλοντικής σχέσης μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ θα έχουν καθοριστεί με σαφήνεια την στιγμή που το Κοινοβούλιο θα ψηφίσει για τη συμφωνία απόσυρσης, ο Hammond δήλωσε:
«Πιθανώς όχι οι πλήρεις λεπτομέρειες, αλλά θα περιμέναμε ότι ένα υψηλό επίπεδο της μελλοντικής σχέσης θα εμφανιστεί εκείνη τη στιγμή».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης