Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Αρχίζουμε να νοιώθουμε όπως την περίοδο πριν τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008

tags :
Barclays: Αρχίζουμε να νοιώθουμε όπως την περίοδο πριν τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008
Ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays, Jes Staley, προειδοποίησε για τον κίνδυνο να ξεσπάσει μια κρίση σαν του 2008
Οι ξαφνικές αλλαγές στη μεταβλητότητα και τη νομισματική πολιτική θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια ενδιαφέρουσα περίοδο για τα χρηματιστήρια τα επόμενα χρόνια, προειδοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays, Jes Staley.
Μιλώντας στο World Economic Forum, ο Staley επεσήμανε ότι οι χρηματοοικονομικές συνθήκες θυμίζουν κάπως την πορεία προς το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κραχ του 2008.
«Οι αποτιμήσεις των asset όπως και τα χρηματιστήρια είναι σε υψηλά όλων των εποχών, κάθε μεγάλη βιομηχανία ανά τον κόσμο πέρυσι αναπτύχθηκε κατά περισσότερο από 20%, η μεταβλητότητες είναι σε ιστορικά χαμηλά» επεσήμανε ενώ πρόσθεσε ότι οι traders στοιχηματίζουν ότι η μεταβλητότητα θα κινηθεί ακόμα χαμηλότερα.
«Έτσι εάν έχεις πολλές short θέσεις σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και κάτι σκάσει, η ταχύτητα της ανάκαμψης θα μπορούσε να είναι κάτι που θα πρέπει προσέξουμε» είπε.
Ο Staley δήλωσε στο CNBC ότι δεδομένου του υψηλού χρέους ανά τον κόσμο και κυρίως μεταξύ των αναδυόμενων αγορών όπου το χρέος σε δολάριο έχει αυξηθεί δραματικά, πολλές οικονομίες κινδυνεύουν σε περίπτωση ξαφνικών αλλαγών στις χρηματοοικονομικές συνθήκες.
«Εάν τα επιτόκια μεταβληθούν γρήγορα, η μεταβλητότητα θα κινηθεί γρήγορα, με αποτέλεσμα να έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα χρηματοοικονομική αγορά τα επίπεδα δύο χρόνια» προειδοποίησε, προσθέτοντας ότι όλο αυτό μοιάζει λιγάκι με το 2006.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης