Τελευταία Νέα
Διεθνή

Padoan (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Μια υπερβολικά γρήγορη διαχείριση των NPLs θα έπληττε τις τράπεζες

Padoan (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Μια υπερβολικά γρήγορη διαχείριση των NPLs θα έπληττε τις τράπεζες
Η ΕΚΤ δεν πρέπει να ζητήσει από τις τράπεζες να αντιμετωπίσουν υπερβολικά γρήγορα τα NPLs, δήλωσε ο Pier Carlo Padoan
Την ελπίδα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν θα ζητήσει από τις τράπεζες να αντιμετωπίσουν υπερβολικά γρήγορα τα υπάρχοντα επισφαλή δάνεια, καθώς μια τέτοια κίνηση θα ήταν αντιπαραγωγική, εξέφρασε σήμερα (25/01/2018) ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Pier Carlo Padoan.
«Αν γίνει υπερβολικά γρήγορα, εάν γίνει πολύ επιθετικά, αυτό θα είναι αντιπαραγωγικό και θα καταστήσει τις τράπεζες όχι πιο υγιείς, αλλά λιγότερο υγιείς», δήλωσε ο Padoan στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.
Η ΕΚΤ σκοπεύει να δημοσιεύσει μέχρι τον Μάρτιο ένα προσχέδιο νέων μέτρων που θα στοχεύουν στον τεράστιο όγκο μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), που επιβαρύνουν τις τράπεζες της Eυρωζώνης και προκαλούν ιδιαίτερους πονοκεφάλους στην Ιταλία, όπου βρίσκεται το ένα τέταρτο του επισφαλούς χρέους στο νομισματικό μπλοκ.
Ο Padoan δήλωσε ότι ελπίζει ότι οι επόμενες κινήσεις της ρυθμιστικής αρχής θα λάβουν υπόψη «τον αντίκτυπο στο κλίμα της αγοράς, έτσι ώστε να μην υπάρχει αντιπαραγωγική αντίδραση από την πλευρά της αγοράς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης