Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Γερμανία: Παγώνει την αναβάθμιση γερμανικών αρμάτων μάχης της Τουρκίας

Γερμανία: Παγώνει την αναβάθμιση γερμανικών αρμάτων μάχης της Τουρκίας
Η χρήση από την Τουρκία των γερμανικών τανκς Leopard 2 στην επίθεση στη βόρεια Συρία, πυροδότησε αντιδράσεις στη Γερμανία
Η προσωρινή κυβέρνηση της Γερμανίας αποφάσισε να παγώσει προς το παρόν την αναβάθμιση γερμανικών αρμάτων μάχης της Τουρκίας, έπειτα από απαίτηση της Άγκυρας, μέχρι να σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση.
Η χρήση από την Τουρκία των γερμανικών τανκς Leopard 2 στην επίθεση στη βόρεια Συρία, πυροδότησε αντιδράσεις για την έγκριση του Βερολίνου στις εξαγωγές όπλων, ένα ευαίσθητο ζήτημα στη Γερμανία λόγω Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η καγκελάριος Angela Merkel και ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών Sigmar Gabriel, συμφώνησαν το Βερολίνο να μην προχωρήσει το τουρκικό αίτημα, πριν και τα δύο κόμματα σφραγίσουν τη συμφωνία για κυβέρνηση συνασπισμού.
Ο Gabriel σε δήλωσή του, είπε ότι οι εξαγωγές όπλων θα είναι ένα μεγάλο θέμα συζήτησης κατά τις διαπραγματεύσεις για τη σύσταση της νέας κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία, που θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018.
"Για τον λόγο αυτό, δεν θέλουμε να προβλέψουμε τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων για το συνασπισμό και θα περιμένουμε τη σύσταση νέας κυβέρνησης πριν παρθούν κρίσιμες αποφάσεις".
Ο Gabriel δήλωσε ότι η Γερμανία, ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας όπλων στον κόσμο, έχει έντονη ανησυχία για τη στρατιωτική σύγκρουση στη βόρεια Συρία και ζήτησε από το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, να ενημερώνει τα μέλη του για την κατάσταση εκεί.
"Η ευκαιρία για πολιτικές διαπραγματεύσεις για την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Συρία είναι ζωντανή και δεν πρέπει να εμποδίζεται περαιτέρω από στρατιωτικές συγκρούσεις.
Το έχω επανειλημμένα καταστήσει σαφές στην τουρκική κυβέρνηση".
Η Γερμανία και η Τουρκία ξεκίνησαν νωρίτερα τον Ιανουάριο 2018, τις διμερείς κυβερνητικές διαβουλεύσεις που είχαν ανασταλεί, μετά τη σύλληψη του τουρκογερμανού δημοσιογράφου Deniz Yucel στην Άγκυρα τον Φεβρουάριο του 2017.
Η υπόθεση Yucel, ωστόσο, παραμένει ακόμα θέμα αντιπαράθεσης για τις δύο χώρες..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης