Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ε, ναι λοιπόν... Ο Τσίπρας (!) είναι ο μακροβιότερος μνημονιακός πρωθυπουργός

tags :
Ε, ναι λοιπόν... Ο Τσίπρας (!) είναι ο μακροβιότερος μνημονιακός πρωθυπουργός
Ο Τσίπρας συμπλήρωσε τρία χρόνια στο Μέγαρο Μαξίμου και ο Μητσοτάκης κάνει αντιπολίτευση με πούρα και εξωγήινους
Ε, ναι λοιπόν... Ο Αλέξης Τσίπρας συμπλήρωσε ακόμα ένα χρόνο παραμονής στο Μέγαρο Μαξίμου και έγινε ο μακροβιότερος μνημονιακός πρωθυπουργός.
Η κυβέρνηση της «πρώτη φορά Αριστερά» συμπλήρωσε χθες (25/1/2018) τρία χρόνια διαψεύδοντας κάθε προσδοκία και κυρίως διαψεύδοντας -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- τα σενάρια περί αριστερής παρένθεσης.
Ποιος θα το περίμενε βέβαια, ότι μια Αριστερή κυβέρνηση -που «πέρασε» όσα δεν μπόρεσαν οι προηγούμενες- θα κατάφερνε να παραμείνει τόσα χρόνια στην εξουσία.
Ποιος θα το περίμενε ότι η Ελλάδα θα είχε μια κυβέρνηση που κατάφερε να περάσει και πλειστηριασμούς και μειώσεις στις συντάξεις και αύξηση των φόρων και μείωση του αφορολόγητου και ιδιωτικοποιήσεις (σσ. αν σκεφτεί κάποιος μπορεί να θυμηθεί περισσότερα) χωρίς να «πέσει».
Θα μπορούσε να πεις κάποιος ότι σε αυτό, μάλλον έχει βάλει το χεράκι της και η αντιπολίτευση και κυρίως ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης...
Φταίει που όταν αποφασίζει να κάνει αντιπολίτευση αναφέρεται σε… πούρα και εξωγήινους;
Φταίει που περπατώντας στους δρόμους της Θεσσαλονίκης χαιρέτησε μια… κούκλα βιτρίνας; (σσ. για του λόγου το αληθές, παρακάτω μπορείτε να δείτε και το σχετικό βίντεο)
Φταίει που ο ίδιος έφτασε στο σημείο να επικαλεστεί μια ατάκα του Αϊνστάιν που… δεν είπε ο Αϊνστάιν;
Φταίει που ευχήθηκε στον ΠΑΟΚ καλή ευρωπαϊκή πορεία ενώ είχε ήδη αποκλειστεί;
Κάτι τέτοια περιστατικά είναι που κάνουν πολλούς να σκέφτονται «μη χείρον βέλτιστον».
Στον αντίποδα, ο Αλέξης Τσίπρας -προς έκπληξη πολλών (αρνητική ή θετική είναι μια άλλη ιστορία)- κατάφερε μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια να αλλάξει άρδην την άποψη της Ευρώπης για τον ίδιο, χωρίς αυτό βέβαια να είναι και απαραίτητα καλό για τον ίδιο.
Κι αυτό γιατί κάποιος ενδέχεται να μην βλέπει με καλό μάτι την αλλαγή στάσης της Ευρώπης απέναντι στον μέχρι πρότινος «επαναστάτη» Αλέξη Τσίπρα.
Άπαντες, άλλωστε, γνωρίζουν πόσα... μέτρα μεσολάβησαν μέχρι να σταματήσουν οι επιθέσεις της Ευρώπης κατά της ελληνικής κυβέρνησης.
Η πιο πρόσφατη εκδήλωση «αγάπης» προς τον κ. Τσίπρα ήταν από την επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, η οποία δήλωσε χθες (25/1/2018) ότι συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την προόδο της Ελλάδας στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.
Είχε προηγηθεί ο Jeroen Dijsselbloem, ο οποίος δήλωσε στην τελευταία του συνέντευξη ως πρόεδρος του Eurogroup: «Ο πρωθυπουργός Τσίπρας και φυσικά ο τωρινός υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, άλλαξαν εντελώς τη σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους.
Σχεδόν τα πάντα έγιναν πιο εύκολα από τότε…
Είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση».
Και βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε άλλο επίπεδο έχουν περάσει και οι σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τη Σιδηρά Κυρία της Ευρώπης, Angela Merkel, την οποία και συνεχάρη (ως όφειλε άλλωστε) για τη νίκη της στις γερμανικές εκλογές.
Το επόμενο που θα περίμενε, λοιπόν, κάποιος από τον Αλέξη Τσίπρα είναι να καταφέρει να «πάρει» από τους δανειστές και ελάφρυνση του χρέους και να αρχίσει να κυκλοφορεί με… γραβάτα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης