Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παναμάς: Συνεργάζεται με τη διεθνή κοινότητα για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος και της φοροδιαφυγής

Παναμάς: Συνεργάζεται με τη διεθνή κοινότητα για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος και της φοροδιαφυγής
Η φοροδιαφυγή δεν είναι πρόβλημα μόνο του Παναμά
Μετά από ένα υψηλότατο σκάνδαλο φοροδιαφυγής, ο υπουργός Οικονομικών του Παναμά δήλωσε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018, ότι η χώρα του συνεργάζεται με τη διεθνή κοινότητα, για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος και της φοροδιαφυγής.
Ο Dulcidio De La Guardia, υπουργός Οικονομίας του Παναμά, δήλωσε ότι το πρόβλημα της φοροδιαφυγής δεν περιορίζεται στη χώρα του.
Μιλώντας στο CNBC στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας, είπε:
"Είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα, δεν είναι μόνο θέμα του Παναμά, προσπαθούμε να βελτιώσουμε το φορολογικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα στον Παναμά και νομίζω το έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής.
Ο De La Guardia πρόσθεσε ότι ο Παναμάς "είχε αντιμετωπίσει όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη διαφάνεια και το οικονομικό έγκλημα".
Ο Παναμάς βρέθηκε στο επίκεντρο το 2016, όταν μια ομάδα δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο δημοσίευσε τα "Panama papers", μία έκθεση με περισσότερα από 11,5 εκατομμύρια κρυπτογραφημένα εσωτερικά έγγραφα από την τοπική δικηγορική εταιρεία Mossack Fonseca.
Τα έγγραφα ανέφεραν ορισμένους αρχηγούς κρατών που δημιούργησαν παράκτιες εταιρείες, για να αποκρύψουν δισεκατομμύρια δολάρια.
Το σκάνδαλο ανάγκασε τους ηγέτες του κόσμου να ζητήσουν περισσότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Ο De La Guardia είναι υπουργός Οικονομικών στον Παναμά από το 2014.
Είπε ότι η οικονομία αναπτύσσεται σταθερά και προσελκύει άμεσες ξένες επενδύσεις.
"Η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει ότι ο Παναμάς είναι μια σταθερή δημοκρατία και είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη χώρα στη Λατινική Αμερική", ανέφερε.
Ο υπουργός ανέφερε ότι οι ροές άμεσων ξένων επενδύσεων έφθασαν στο 9% του ΑΕΠ το 2017 και το νησί εξακολουθεί "να προσελκύει πολύ μεγάλες επενδύσεις από τον ανεπτυγμένο κόσμο".
"Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την οικονομική ανάπτυξη του Παναμά", κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης