Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Γιατί οι short ενώ χάνουν από την άνοδο του Χρηματιστηρίου δεν κλείνουν τις θέσεις τους;

Γιατί οι short ενώ χάνουν από την άνοδο του Χρηματιστηρίου δεν κλείνουν τις θέσεις τους;
Σταθερό το σορτάρισμα των funds στις μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών
Το Χρηματιστήριο Αθηνών εδώ και κάποιο διάστημα βρίσκεται σε έντονα ανοδική πορεία, έχοντας ενίοτε εμφανιστεί και σε άρθρα του διεθνούς Τύπου, καθώς η ενίσχυση του Γενικού Δείκτη συνδέεται άμεσα και με την πρόοδο στην ελληνική οικονομία.
Όμως υπάρχουν κάποιοι και μάλιστα όχι αμελητέοι, καθώς πρόκειται για ισχυρά επενδυτικά κεφάλαια, που δεν σταματούν να σορτάρουν κατά κύριο λόγο τις μετοχές των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών.
Όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς τα funds Marshall Wace, Oceanwood Capital Management και Lansdowne Partners δεν φαίνονται πρόθυμα να κλείσουν τις short θέσεις τους, παρά το γεγονός ότι συγκαταλέγονται μεταξύ των χαμένων.



Προφανώς, βέβαια, δεν πρόκειται για… τρελούς, αλλά για funds τα οποία έχουν μία συγκεκριμένη επενδυτική τακτική και κυρίως έχουν φροντίσει να καλυφθούν έναντι όλων.
Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες ο δανεισμός μετοχών από τα συγκεκριμένα funds είναι εξαιρετικά μακροχρόνιος.
Αποτέλεσμα οι «δανειστές» τους να μην ασκούν πιέσεις προκειμένου να υπάρξει κάλυψη των ανοικτών θέσεων (short covering) ανεξάρτητα από την πορεία που ακολουθεί το ΧΑ αλλά και οι ίδιες οι μετοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης