Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Νέος πλειστηριασμός έρχεται για τον Γ. Κουρή μετά το Ψυχικό... και πολυτελής κατοικία στα Β. προάστια

Νέος πλειστηριασμός έρχεται για τον Γ. Κουρή μετά το Ψυχικό... και πολυτελής κατοικία στα Β. προάστια
Δεν τήρησε τη συμφωνία με την τράπεζα για τη διώροφη κατοικία του Ψυχικού
Την τακτική του στρατηγικού κακοπληρωτή επιλέγει εκ νέου ο εκδότης Γιώργος Κουρής, ο οποίος παρότι στο παραπέντε του πλειστηριασμού της διώροφης κατοικίας τους στο Ψυχικό την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, έδινε διαβεβαιώσεις στην Alpha Bank, ότι θα προχωρήσει στην αποπληρωμή της οφειλής που έφθανε σε 915.502 ευρώ μαζί τις προσαυξήσεις, τελικά δεν τήρησε τη  συμφωνία. 
Η προθεσμία που έδωσε η επισπεύδουσα τράπεζα στον Γιώργο Κουρή, εκπνέει σε λίγες ημέρες χωρίς όμως να έχει τακτοποιήσει το σύνολο της οφειλής.
Πάντως ο υιός του Γ. Κουρή εμφανίζεται πιο συνεργάσιμος με την Alpha bank αλλά το χρονοδιάγραμμα εξαντλείται και η τράπεζα είναι βέβαιο ότι θα επιταχύνει τις διαδικασίες.
Η αρμόδια υπηρεσία της τράπεζας, σύμφωνα με πληροφορίες δεν προτίθεται να δώσει παράταση και νέο χρόνο στον εκδότη Γιώργο Κουρή για την αποπληρωμή του οφειλόμενου ποσού.
Οι αρμόδιοι της τράπεζας, θεωρούν ότι η στάση του Γιώργου Κουρή δεν μπορεί να γίνει ανεκτή καθώς οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουν τις οικονομικές δυνατότητες του εκδότη της Αυριανής, ο οποίος να σημειωθεί ήταν στο προσκήνιο  για δεκαετίες στον ημερήσιο Τύπο και στη συνέχεια εισήλθε δυναμικά στον τομέα  της ενημέρωσης μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Alter, το οποίο στη συνέχεια έριξε «κανόνι» αφήνοντας απλήρωτους 500 εργαζόμενους.  
Πάντως η τράπεζα είναι έτοιμη να δώσει εντολή εκ νέου για τη διαδικασία του πλειστηριασμού της διώροφης κατοικίας στο Ψυχικό και όχι μόνο.  
Σύμφωνα με συμβολαιογραφικές πηγές η έρευνα της ακίνητης περιουσίας του Γιώργου Κουρή, έβγαλε … λαυράκι καθώς  εντοπίστηκε ακίνητο μεγάλης αξίας στα βόρεια προάστια που εκτιμάται ότι «αγγίζει» τα 3-4 εκατ. ευρώ.
Οι υπάλληλοι της τράπεζας που ασχολούνται με την υπόθεση του Γιώργου Κουρή έχουν κινητοποιήσει και το μηχανισμό αναζήτησης κεφαλαίων σε τράπεζες του εξωτερικού που σε συνεργασία με γραφεία ερευνών αναζητούν τους «εξαφανισμένους» πελάτες με δάνεια αλλά δεν πληρώνουν.
Από τη στιγμή που η έρευνα εντοπίσει χρήματα σε τράπεζα του εξωτερικού, η τράπεζα μπορεί να εκδώσει ευρωπαϊκή διαταγή δέσμευσης τραπεζικού λογαριασμού και να μπλοκάρει το λογαριασμό του οφειλέτη.
Πρόκειται για οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εφαρμόζεται από όλα τα κράτη μέλη.
Τα επιτελεία των τραπεζών έχουν βάλει στόχο να πιέσουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που παρότι έχουν περιουσιακά στοιχεία δεν προχωρούν στην αποπληρωμή των δανείων τους.

Ν.Θ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης