Τελευταία Νέα
Διεθνή

Twitter: Μόνο 1% ψεύτικων λογαριασμών από τη Ρωσία προσπάθησαν να επηρεάσουν το δημοψήφισμα του Brexit

tags :
Twitter: Μόνο 1% ψεύτικων λογαριασμών από τη Ρωσία προσπάθησαν να επηρεάσουν το δημοψήφισμα του Brexit
Το Twitter ανέφερε ότι ρωσικές ομάδες χρησιμοποίησαν ελάχιστα την πλατφόρμα του, για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit
Το Twitter ανέφερε ότι ρωσικές ομάδες χρησιμοποίησαν ελάχιστα την πλατφόρμα του, για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit, σε επιστολή προς Βρετανούς πολιτικούς.
Στην επιστολή του προς τον βουλευτή Damian Collins που διεξήγαγε την έρευνα σχετικά με τη ρωσική παρέμβαση στο Brexit, το Twitter δήλωσε ότι μόνο το 1% των λογαριασμών σε δίκτυο bot, καταχωρήθηκε στη Ρωσία.
Αυτό το δίκτυο bot εντοπίστηκε αρχικά από ερευνητές του Πανεπιστημίου City, όπου βρέθηκαν χιλιάδες λογαριασμοί, που δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν κατά κύριο λόγο τα μηνύματα κατά την προετοιμασία της εκστρατείας.
Οι λογαριασμοί εξαφανίστηκαν λίγο μετά την ψηφοφορία.
Η έρευνα του πανεπιστημίου συνέπεσε με τους αυξανόμενους πολιτικούς φόβους, ότι η ρωσική κυβέρνηση μέσω οργανώσεων όπως η Υπηρεσία Έρευνας του Internet, χρησιμοποίησε τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης για να επηρεάσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Ο επικεφαλής της πολιτικής του Twitter, Nick Pickles, έγραψε στην επιστολή:
"Κατά την εξέταση των λογαριασμών που εντοπίστηκαν από το Πανεπιστήμιο City, διαπιστώσαμε ότι το 1% των λογαριασμών στο σύνολο καταχωρήθηκαν στη Ρωσία.
Ενώ πολλοί από τους λογαριασμούς που εντόπισε το Πανεπιστήμιο City παραβιάζουν τους κανόνες Twitter σχετικά με τα κακόβουλα στοιχεία, αυτή τη στιγμή δεν διαθέτουμε επαρκώς ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία που να μας επιτρέπουν να τα συνδέσουμε οριστικά με τη Ρωσία ή με την Υπηρεσία Έρευνας του Διαδικτύου".
Ο Pickles ανέφερε ότι οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους λογαριασμούς bot είχαν ανασταλεί και χαρακτηρίστηκαν ως spam.
Ο Collins δεν ήταν ικανοποιημένος με τα ευρήματα του Twitter.
Σε επιστολή που απάντησε στον Pickles, ζήτησε από το Twitter να επιβεβαιώσει πόσοι άλλοι λογαριασμοί bot ελέγχονταν από τη Ρωσία, ακόμη και αν δεν είχαν εγγραφεί εκεί.
"Φοβάμαι ότι η αποτυχία να αποκτηθούν απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, ό, τι κι αν είναι, απλώς αυξάνουν τις ανησυχίες για αυτά τα ζητήματα, αντί να καθησυχάζουν τους ανθρώπους", έγραψε ο Collins.
Ο Collins θα αναλάβει την έρευνα στο εξωτερικό τον επόμενο μήνα, όταν αυτός και άλλοι πολιτικοί θα καλέσουν στελέχη από το Twitter, το Facebook και το Google από τις ΗΠΑ, για ερωτήσεις για τα ψεύτικα νέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης