Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Προ των πυλών ο Μεγάλος Συνασπισμός- Στόχος η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων πριν τις 4/2

Γερμανία: Προ των πυλών ο Μεγάλος Συνασπισμός- Στόχος η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων πριν τις 4/2
Σήμερα (26/1/2018) αρχίζουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις για τον Μεγάλο Συνασπισμό στη Γερμανία
(upd) Πριν τις 4 Φεβρουαρίου 2018 στοχεύουν να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις για τον Μεγάλο Συνασπισμό στη Γερμανία οι εκπρόσωποι CDU/CSU και SPD.
Ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων θα ξεκινήσει στις 28 Ιανουαρίου, όπως αναφέρει η κοινή δήλωση στων κομμάτων.
Ο Michael Grosse - Bromer, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας CDU/CSU ανακοίνωσε την απόφαση μετά την ολοκλήρωση του σημερινού γύρου διαπραγματεύσεων.
Άλλωστε στο Βερολίνο επικρατεί μεγάλη αισιοδοξία για τον σχηματισμό του Μεγάλου Συνασπισμού, όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr.
Σήμερα (26/1/2018)  ξεκίνησαν οι επίσημες διαπραγματεύσεις και τόσο η καγκελάριος Angela Merkel όσο και ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Martin Schulz έκαναν λόγο για σύντομες διαβουλεύσεις.
«Θα διαπραγματευτούμε γρήγορα.
Έχει δημιουργηθεί ένα καλό πλαίσιο κατά τη διάρκεια των διερευνητικών συζητήσεων.
Οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα» τόνισε η Merkel.
«Το SPD θα διαπραγματευτεί γρήγορα και εποικοδομητικά» δήλωσε από την πλευρά του ο Schulz και επικεντρώθηκε στον ηγετικό ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει η Γερμανία στην Ευρωπαϊκή Ενωση απέναντι στις διεθνείς προκλήσεις, πράγμα που δεν μπορεί να κάνει χωρίς κυβέρνηση.
«Την ημέρα που ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται στο Νταβός να μιλήσει για να τονίσει για μία ακόμη φορά ότι οι ΗΠΑ παίρνουν μία άλλη κατεύθυνση... και δεδομένων των προκλήσεων από την Κίνα και τις ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ενωση χρειάζεται μία ισχυρή, φιλοευρωπαϊκή Γερμανία.
Κι αυτό θα επιτευχθεί μόνο εάν το SPD είναι στην κυβέρνηση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Η ηγεσία του SPD δέχεται έντονες πιέσεις κυρίως από τη νεολαία του κόμματος για να κερδίσει παραχωρήσεις από τους Συντηρητικούς κυρίως στο θέμα της μετανάστευσης.
Στον αντίποδα, οι Συντηρητικοί είναι επιφυλακτικοί καθώς δέχονται πιέσεις από το AfD, που μπήκε για πρώτη φορά τη Βουλή, δεχόμενο ώθηση από την αντίδραση των Γερμανών στη διαχείριση του μεταναστευτικού.
Μετά τη σημερινή (26/1/2018) συνάντηση Merkel – Seehofer – Schulz θα ακολουθήσουν διαβουλεύσεις ολιγομελών διαπραγματευτικών ομάδων από τα τρία κόμματα.
Στόχος των συμμετεχόντων είναι εντός των επόμενων εβδομάδων να υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα προκειμένου η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας να ορκιστεί το αργότερο στις αρχές Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης