Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Νέα ανοδική κίνηση από τη ΔΕΗ – Χωρίς short covering αλλά με... πλάνο οι αγοραστές

tags :
Νέα ανοδική κίνηση από τη ΔΕΗ  – Χωρίς short covering αλλά με... πλάνο οι αγοραστές
Στελέχη της αγοράς προεξοφλούν κάτι άλλο ή να περιμένουν κάτι άλλο που να έχει σχέση με πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων ή ποσοστού συμμετοχής
Χωρίς ανάσα η ανοδική κίνηση της ΔΕΗ με στελέχη της αγοράς να κάνουν λόγο για μεγάλες εντολές αγορές που δίνουν ώθηση στη μετοχή και μάλιστα εκ του αποτελέσματος οι αγοραστές φαίνονται πως βιάζονται.
Η μετοχή μετά το εντυπωσιακό +15,6% στη συνεδρίαση της 24 Ιανουαρίου σήμερα ενισχύεται πέριξ των 2,90 ευρώ με όγκο 406 χιλ. τεμάχια.
Η επιχείρηση ανακοίνωσε πρόταση εξαγοράς μέχρι 150 εκατ. ευρώ των οφειλόμενων ομολόγων με απόδοση 5,5% λήξης 2019.
Από αυτήν την κίνηση θα υπάρξει μείωση τόκων, ενώ η ΔΕΗ ίσως θα μπορούσε μελλοντικά να εκμεταλλευτεί την καλή συγκυρία και να δανειστεί με χαμηλότερο επιτόκιο, πληρώνοντας λιγότερους τόκους.
Πάντως στελέχη της αγοράς αναφέρουν πως οι αγοραστές δεν αγοράζουν τόσο βιαστικά για αυτήν την είδηση, αλλά προφανώς ίσως να προεξοφλούν κάτι άλλο ή να περιμένουν κάτι άλλο που να έχει σχέση με πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων ή ποσοστού συμμετοχής.  
Πάντως είναι αγορές με χρήμα σημειώνουν και δεν έχουν να κάνουν με short covering και συγκεκριμένα από την Lansdowne Partners που έχει 0,71% θέσει short στη μετοχή.

(πρώτη ενημέρωση 26 Ιανουαρίου 2018, 12:15)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης