Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Αlexis Tsipras... Rising star

tags :
Αlexis Tsipras... Rising star

Το κομπλιμέντο έγινε ενώπιον πλήθους κόσμου και το άκουσαν όλοι. 

Tsipras... rising star
Εκεί που ο Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία) περπατούσε στους πολυδαίδαλους διαδρόμους του κεντρικού κτιρίου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, περιχαρής μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ και με τα δωράκια (μια μπάλα ποδοσφαίρου και μια κούκλα-μασκότ του Μουντιάλ της Ρωσίας) που εισέπραξε από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, πέφτει τυχαία (;) στον Ανχελ Γκουρία.

Ο μεξικανός γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, μόλις τον είδε έτσι χαρούμενο, τον χαιρέτησε εγκάρδια και τον αποκάλεσε «ανερχόμενο αστέρι της διεθνούς σκηνής», κάνοντας τον έλληνα Πρωθυπουργό πανευτυχή. Και ξέρετε γιατί; Επειδή, όπως άφησαν να διαρρεύσει οι συνεργάτες του, το κομπλιμέντο έγινε ενώπιον πλήθους κόσμου και το άκουσαν όλοι. Δυστυχώς δεν είχε αφιχθεί ακόμα στο Νταβός ο Ντόναλντ Τραμπ για να το ακούσει και αυτός.

Βλέποντας τον κ. Γκουρία να χαριεντίζεται με τον κ. Τσίπρα, αποδίδοντάς του μάλιστα εύσημα διεθνούς κλάσεως, θυμήθηκα μια ηλιόλουστη ημέρα του Μαρτίου του 2010 (προ Καστελλόριζου), όταν ο ισχυρός άνδρας του ΟΟΣΑ κάλεσε ορισμένους δημοσιογράφους στη Βρετανία και τους εξηγούσε ότι δεν πρόκειται να πάθει τίποτα η Ελλάδα εάν... πτωχεύσει, ίσα-ίσα θα κόψει το νόμισμά της και θα γίνει πιο ανταγωνιστική. Τάχθηκε υπέρ της αναβάθμισης του ρόλου του κράτους στην οικονομία και κατά της ασυδοσίας των αγορών, θυμίζοντάς μας ότι η ελληνική εκδοχή του δημοφιλούς και στο Μεξικό παιχνιδιού «πάρ' τα όλα» έχει μία επιλογή: «Βάλτε όλοι».

ΒΗΜΑτοδότης 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης