Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ): Περαιτέρω ανοδικότητα στο ΧΑ θα διέπεται υπό αμφισβήτηση

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ): Περαιτέρω ανοδικότητα στο ΧΑ θα διέπεται υπό αμφισβήτηση
Σημαντικές αλλαγές έχουν γίνει στην εσωτερική δομή του Γενικού Δείκτη, με την Coca Cola να έχει μειώσει αισθητά τη βαρύτητά της
 
Την ανθεκτικότητα της αντίστασης των 880 μονάδων βολιδοσκοπεί ο Γενικός Δείκτης μετά το γρήγορο ανέβασμα από το βατήρα στήριξης των 830 μονάδων δίχως όμως μέχρι στιγμής να έχει δηλώσει «παρών» για τη μετέπειτα ανοδική του πορεία προς την επόμενη πολύ σημαντική περιοχή αντίστασης των 920 μονάδων, σημειώνει στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο, ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης της Δυναμικής ΑΧΕΠΕΥ, Απόστολος Μάνθος.
Η περαιτέρω ανοδικότητα της  αγοράς φυσιολογικά θα διέπεται υπό αμφισβήτηση, καθώς σε αυτά τα επίπεδα τιμών αρκετοί ενεργοί επενδυτές κάνουν μερική αποκομιδή κερδών περιμένοντας μια πιθανή καθοδική εξαέρωση της υπεραγορασμένης κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει το τελευταίο χρονικό διάστημα οι τεχνικοί ταλαντωτές, σημειώνει ο κ.Μάνθος.
Πέραν της διαγραμματικής ανάλυσης άξιο μνείας είναι και οι σημαντικές αλλαγές, που έχουν γίνει στην εσωτερική δομή του Γενικού Δείκτη καθώς μετά από πολλούς μήνες η ΕΕΕ με 8,77% συμμετοχή έχει χάσει την πρωτοκαθεδρία στη διαμόρφωση του δείκτη, καθώς έχει υποσκελιστεί από τον ΟΤΕ με 10,08 συμμετοχή, ενώ παραδόξως στη 3η θέση έχει αναρριχηθεί η Πειραιώς με 5,37% συμμετοχή την ίδια ώρα, που στο Τραπεζικό Δείκτη ασθμαίνει 4η πίσω από τις υπόλοιπες τρεις συστημικές τράπεζες.
Ανοδικά τελικά απεφάνθη ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 μετά τις αλλεπάλληλες  επικαλύψεις στα ημερήσια candlesticks πέριξ των 2160 μονάδων πραγματοποιώντας ανοδική διαφυγή προς την περιοχή αντίστασης των 2240 μονάδων.
Επιβεβαιωμένο  ανοδικό πάτημα άνω των 2240 μονάδων θα ανοίξει το τοπίο για την ανάβαση προς το βραχυχρόνιο επίπεδο αντίστασης των 2320 μονάδων.
Όμως μια επιστροφή του δείκτη χαμηλότερα των 2240 μονάδων με ταυτόχρονη αύξηση στο τζίρο συναλλαγών θα τον επαναφέρει προς τη βάση ανεφοδιασμού των 2180 με 2160 μονάδων.
Εδώ η σύνθεση του δείκτη φανερώνει ότι κατά 50% κατευθύνεται από 4 τίτλους, της ΕΕΕ με 19,88% συμμετοχή , του ΟΤΕ με 11,2% συμμετοχή, τις ΑΛΦΑ με 10,1% συμμετοχή και του ΟΠΑΠ με 8,4% συμμετοχή.
Μετοχές  δηλαδή, που δύσκολα μπορούν να στρίψουν επικίνδυνα το δείκτη FTSE 25 προς τον «ύφαλο» των «Bears».
Τις 1000 μονάδες ρεμβάζει ο Τραπεζικός Δείκτης κινούμενος μέσα στο ανοδικό κανάλι του Νοεμβρίου.
Διαγραμματικά η ανοδική διαφυγή από το ψυχολογικό όριο των 1000 μονάδων θα χρειαστεί σημαντικό καταλύτη καθώς η επόμενη ζώνη αντίστασης των 1085 με 1140 μονάδων είναι αρκετά «σκληρή».
Αντιθέτως η εμφανής αδυναμία ανοδικής κτήσης των 1000 μονάδων θα δώσει την αφορμή για ένα pullback  προς το αρχικό όριο στήριξης των 960 με 955 μονάδων, καταλήγει ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης