Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Ενεργοποιείται το μεγαλύτερο σήμα πωλήσεων εδώ και 5 έτη στις μετοχές

BofA: Ενεργοποιείται το μεγαλύτερο σήμα πωλήσεων εδώ και 5 έτη στις μετοχές
Το ποσό - ρεκόρ των 33,2 δισ. δολ. σε μετοχές συγκέντρωσαν την προηγούμενη εβδομάδα τα funds, ανέφεραν οι αναλυτές της BofA, προειδοποιώντας για μια διόρθωση τους επόμενους μήνες 
Το ποσό - ρεκόρ των 33,2 δισ. δολ. σε μετοχές συγκέντρωσαν την προηγούμενη εβδομάδα τα funds, όπως ανέφεραν σήμερα (26/01/2018) οι αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι μια απότομη πτώση των αγορών κατά τους επόμενους μήνες είναι τώρα «πολύ πιθανή».
Αναλυτικότερα, τα funds αγόρασαν το ρεκόρ των 2,1 δισ. δολ. σε τεχνολογικές μετοχές, 8,1 δισ. δολ. σε μετοχές των αναδυόμενων αγορών - το δεύτερο υψηλότερο εβδομαδιαίο επίπεδο - 7 δισ. δολ. σε αγορές των ΗΠΑ, καθώς και 4,6 δισ. δολ. και 3,4 δισ. δολ. σε ευρωπαϊκές και ιαπωνικές μετοχές αντίστοιχα.
Την ίδια ώρα, ένα σύνολο 21 δισ. δολ. από αυτά τα χρήματα επενδύθηκε σε ETFs.
«Η έκθεση ιδιωτών επενδυτών του BofAML Global Wealth & Investment Management σε μετοχές αυξάνεται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 10 ετών, ενώ η κατανομή μετρητών βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά (10%)», αναφέρουν οι αναλυτές της BAML.
Επίσης, τόνισαν ότι το 98% των παγκόσμιων αγορών μετοχών διαπραγματεύονται σήμερα πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των 50 και 200 ημερών, αν και προειδοποίησαν ότι μια διόρθωση είναι πλέον όλο και πιο πιθανή.
Ο δείκτης «Bull & Bear» της BAML στέλνει τώρα προειδοποιητικά σήματα υπερθέρμανσης, διαπραγματευόμενος στις 7,9 μονάδες, οριακά κάτω από τις 8 μονάδες - επίπεδο στο οποίο η BAML συνιστά στους επενδυτές να πουλήσουν.
Είναι το υψηλότερο επίπεδο του δείκτη από τον Μάρτιο του 2013.
Οι αναλυτές προειδοποίησαν επίσης ότι μια αναστροφή της πρόσφατης αποδυνάμωσης του δολαρίου θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει μια απότομη διόρθωση.











www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης