Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ετοιμάζει την «μητέρα όλων των βομβών» κατά της Βόρειας Κορέας

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ετοιμάζει την «μητέρα όλων των βομβών» κατά της Βόρειας Κορέας
Το αμερικανικό Πεντάγωνο ετοιμάζει την «μητέρα όλων των βομβών» κατά της Βόρειας Κορέας
Στις αρχές Ιανουαρίου 2018, τρία βομβαρδιστικά τύπου B-2 και πάνω από 200 πιλότοι πήγαν στην αμερικανική αεροπορική βάση Andersen στο νησί Γκουάμ, στο Δυτικό Ειρηνικό.
Η προσθήκη των βομβαρδιστικών B-2 ενισχύει τις αμερικανικές δυνάμεις, ειδικά αυτές που το Πεντάγωνο θεωρεί σημαντικές για μια πιθανή επίθεση κατά της Βόρειας Κορέας.
Με την ανάπτυξη των βομβαρδιστικών B-2 στο Γκουάμ, το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει πλέον τις στρατηγικές επιλογές μιας πυρηνικής επίθεσης κατά της Βορείου Κορέας.
Το B-2 άλλαξε τα βομβαρδιστικά τύπου B-1B, τα οποίο δεν είχαν τέτοιες "τακτικές" δυνατότητες.



Αυτό όμως που είναι πιο ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα βομβαρδιστικά τύπου B-2 έχουν την τακτική ικανότητα να μεταφέρουν και να εκτοξεύσουν τη "μητέρα όλων των βομβών" (GBU-57).
H μητέρα όλων των βομβών είναι κατευθυνόμενη με GPS και είναι η πιο ισχυρή βόμβα στο οπλοστάσιο των ΗΠΑ βάρους 9.500 κιλών και μήκους περίπου 10 μέτρων.



H θερμοβαρική βόμβα μπορεί να διαπεράσει 60 μέτρα ενισχυμένου σκυροδέματος και είναι εμπλουτισμένη με το εκρηκτικό Η6 του αμερικανικού στρατού το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για ευκολία σε εκσκαφές, κατεδαφίσεις και οχυρώσεις, κάτι που την μετατρέπει στο ιδανικό όπλο για να χτυπήσει τις υπόγειες εγκαταστάσεις της Βόρειας Κορέας.
Η αναβαθμισμένη έκδοση της GBU-57 είναι η καλύτερη μη πυρηνική επιλογή για να εξουδετερωθούν οι στόχοι της Βόρειας Κορέας χωρίς να προκληθεί πυρηνική αντίδραση.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης