Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Η Wall Street θα είχε καταρρεύσει 50% αν είχε εκλεγεί η Hillary Clinton

tags :
Trump: Η Wall Street θα είχε καταρρεύσει 50% αν είχε εκλεγεί η Hillary Clinton
Ο Donald Trump συνεχίζει τις επιθέσεις κατά της Hillary Clinton, 15 μήνες μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ 
Οι χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης θα είχαν καταρρεύσει ακόμη και 50% σε περίπτωση που είχε εκλεγεί την 8η Νοεμβρίου 2016 η Hillary Clinton, δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump, μιλώντας στο κανάλι CNBC, από το Νταβός της Ελβετίας.
«Αν οι Δημοκρατικοί κέρδιζαν, οι αγορές θα είχαν υποχωρήσει 50%.
Μετά την εκλογή μου, η χρηματιστηριακή αγορά έχει αυξηθεί σχεδόν 50%», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Βέβαια, ο Ρεπουμπλικάνος -ως συνήθως- δεν επικαλέστηκε κάποια σχετική μελέτη.
Να επισημανθεί ότι ουκ ολίγοι αναλυτές έχουν υποστηρίξει πως η συνεχόμενη άνοδος στη Wall Street αποδίδεται κυρίως στην επιταχυνόμενη παγκόσμια ανάπτυξη και τιε χαλαρές νομισματικές πολιτικές από τις κεντρικές τράπεζες, και όχι στις πολιτικές του D. Trump.
Ενδεικτικά, ο παγκόσμιος δείκτης της MSCI έκλεισε με θετικό πρόσημο και τους 12 μήνες του περασμένου έτους, ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ!
Μάλιστα, ορισμένες αναδυόμενες αγορές αλλά και οι ευρωπαϊκές, απέδωσαν περισσότερο από τις αμερικανικές.
Για το σύνολο του 2017, οι δείκτες Dow Jones Industrial Average, S&P 500 και Nasdaq, ενισχύθηκαν κατά 26%, 20% και 29%, αντίστοιχα.
Ο Ρεπουμπλικάνος σημείωσε, επίσης, πως η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας θα ανέλθει σε «πολύ περισσότερο από 3%».
Επισημαίνεται ότι, το τέταρτο τρίμηνο 2017, ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας διαμορφώθηκε στο 2,6% -σε ετήσια βάση-, έναντι αρχικής εκτίμησης για 3%.
Στο γ' τρίμηνο η αμερικανική οικονομία εμφάνισε ανάπτυξη 3,2%, ενώ για το δ' τρίμηνο οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι ο ρυθμός θα άγγιζε το 3%.
Σύμφωνα με τα επιμέρους στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, η εγχώρια κατανάλωση ενισχύθηκε στο δ' τρίμηνο 2017 κατά 4,6%, δηλαδή με τον ταχύτερο ρυθμό από το γ' τρίμηνο του 2014.
Για το σύνολο του 2017 η αμερικανική οικονομία εμφάνισε ρυθμό ανάπτυξης 2,3%, δηλαδή είχε πολύ καλύτερη πορεία από το 2016 όπου η ανάπτυξη είχε διαμορφωθεί στο 1,5%.
Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η αμερικανική οικονομία θα ενισχυθεί 3% το 2018, λόγω του αδύναμου δολαρίου, της ανόδου των τιμών πετρελαίου αλλά και της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας.
Από το «παγωμένο» Νταβός, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο Donald Trump υπερασπίστηκε την εμπορική πολιτική που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ, καθησυχάζοντας, ωστόσο, τους ηγέτες ότι «Πρώτα η Αμερική» δεν σημαίνει «η Αμερική μόνη της».
Βάζω «Πρώτα την Αμερική», όπως ακριβώς κάνουν και οι ύπολοιποι ηγέτες για τις χώρες τους», τόνισε ο κ. Trump.
Και εξήγησε ότι το «Πρώτα η Αμερική» δεν σημαίνει «η Αμερική είναι μόνη της», καθώς όταν πηγαίνει καλά η αμερικανική οικονομία, όταν υπάρχει ευημερία στις ΗΠΑ υπάρχει και στην παγκόσμια οικονομία.
Στηρίζουμε το ελεύθερο εμπόριο αλλά θα πρέπει να είναι δίκαιο.
Δεν μπορεί να υπάρξει ελεύθερο εμπόριο όταν κάποιες χώρες εκμετελλεύονται τις άλλες», υπογράμμισε.
«Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να διαπραγματευτούν δίκαιες και αμοιβαία επωφελείς εμπορικές συμφωνίες με όλες τις χώρες», υπογράμμισε ο Donald Trump.
Και πρόσθεσε ότι για να είμαστε επιτυχημένοι δεν πρέπει να επενδύουμε μόνο στην οικονομία, αλλά και στους ανθρώπους.
Όταν οι άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι, η κοινωνία διαλύεται.
Ο Αμερικανός πρόεδρος απηύθυνε κάλεσμα στους επενδυτές, υποστηρίζοντας πως «αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να μεταφέρεται τις επιχειρήσεις σας στις ΗΠΑ, καθώς προωθήσαμε μία εξαιρετική φορολογική μεταρρύθμιση».
«Οι ΗΠΑ έχουν γίνει εκ νέου ανταγωνιστικές.
Καταργήσαμε όλα τα άχρηστα νομοθετήματα.
Οι ΗΠΑ είναι το μέρος που μπορεί να ανθίσει η επιχειρηματικότητα», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης