Μπακογιάννη: Κακό είναι το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ομοιογένεια για το Σκοπιανό

Μπακογιάννη: Κακό είναι το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ομοιογένεια για το Σκοπιανό
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το όνομα αλλά η ουσία βρίσκεται στις αλυτρωτικές τάσεις από την γένεση της γειτονικής χώρας
"Κακό είναι το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ομοιογένεια για το Σκοπιανό, αφού ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Άμυνας και ο υπουργός Εξωτερικών διατυπώνουν ο καθένας και μια διαφορετική θέση για το ζήτημα", ήταν η θέση που διατύπωσε η Ντόρα Μπακογιάννη σε ομιλία της στον Βόλο, τονίζοντας "ότι δεν αντιλαμβάνονται ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο το όνομα, αλλά η ουσία βρίσκεται στις αλυτρωτικές τάσεις από την γένεση της γειτονικής χώρας".
Για την κ. Μπακογιάννη, "θα είναι μείζον λάθος εάν η Ελλάδα παρασυρθεί σε σαλαμοποίηση για την λύση του προβλήματος με τα Σκόπια και δεν υπάρξει μια συνολική λύση ως πακέτο.
"Τα Σκόπια είναι ένα θέμα που ταλανίζει την πολιτική σκηνή για 25 χρόνια και είναι ένα βάρος για την χώρα μας.
Το θέμα παραμένει ανοιχτό χάρη στην κυβέρνηση Καραμανλή, με την θέση του στο Βουκουρέστι, γιατί πέτυχε να διατηρηθεί το ζήτημα ζωντανό τόσο για το ΝΑΤΟ όσο και για την ΕΕ".
Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι " πρέπει να βρεθεί ένα όνομα erga omnes και μέχρι τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεκίνησε το θέμα με απίστευτη επιπολαιότητα και μικροπολιτική στόχευση.
Εμείς στην ΝΔ είμαστε μπετόν-αρμέ".
Όσον αφορά την οικονομία η κ.Μπακογιάννη είπε ότι "η ΝΔ όταν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, δεν θα έχει κάποιο μαγικό ραβδί για να τα αλλάξει όλα αλλά ο λαός θα μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή του κι οι επενδυτές και οι επιχειρηματίες θα αισθάνονται την σταθερότητα και σταδιακά θα αλλάξει το κλίμα γενικότερα.
Στόχος μας είναι η μείωση της φορολογίας, αφού με την υπερφορολόγηση είναι αδύνατον να σταθεί και να επιβιώσει μια σοβαρή επιχείρηση στον τόπο".
Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε με έμφαση ότι "δεν υπάρχει περίπτωση η ΝΔ όταν θα αναλάβει την διακυβέρνηση να απολύσει κανέναν δημόσιο υπάλληλο.
Αυτά είναι ψέματα του κ. Τσίπρα".
Για την Τουρκία είπε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για την στάση της στο Αιγαίο και την διακατέχει φόβος, αφού ο Erdogan ξεκίνησε και νέο μέτωπο με πόλεμο στην Συρία.
Τέλος αναφερόμενη στις Κυπριακές προεδρικές εκλογές εξέφρασε την συμπαράστασή της στον πρόεδρο Αναστασιάδη, διότι είναι εξαιρετικά πολύτιμος, πρέπει οι Κύπριοι να αναγνωρίσουν τις προσπάθειές του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS