Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης (ΝΔ): Η συνάντηση Μητσοτάκη - Τσίπρα γίνεται για λόγους θεσμικής Τάξης - Γνωστές οι θέσεις της ΝΔ

Χατζηδάκης (ΝΔ): Η συνάντηση Μητσοτάκη - Τσίπρα γίνεται για λόγους  θεσμικής Τάξης - Γνωστές οι θέσεις της ΝΔ
Δεν βλέπω πιθανή σύγκληση πολιτικών αρχηγών, καθώς ο Τσίπρας έχει αυτο-υπονομευθεί
Τη θέση της ΝΔ στο Σκοπιανό ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης λίγη ώρα πριν από την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Davos.
Όπως είπε «ο αλυτρωτισμός πρέπει να παταχθεί, ξεκινώντας από την αλλαγή του Συντάγματος» ενώ αναφερόμενος στους λόγους της συνάντησης Μητσοτάκη - Τσίπρα, τόνισε πως «πάμε για λόγους θεσμικής τάξεως στη σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Όποιο παράθυρο συνεννόησης και συναίνεσης υπήρχε το έχει κλείσει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας με την ανεύθυνη στάση του στο ζήτημα».
Δήλωσε ακόμη ότι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, δεν βλέπει πιθανή σύγκληση πολιτικών αρχηγών, καθώς «ο κ. Τσίπρας έχει αυτο-υπονομευθεί».
Σε ό,τι αφορά το επερχόμενο συλλαλητήριο, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι οι βουλευτές της ΝΔ είναι ελεύθεροι να μετάσχουν, όπως έγινε και σε εκείνο της Θεσσαλονίκης.
«Γιατί το 2008 δεν είχαμε συλλαλητήριο με την κυβέρνηση Καραμανλή; Διότι η κυβέρνηση είχε ενημερώσει την αντιπολίτευση και οι πολίτες ήξεραν ότι υπήρχε συγκεκριμένη θέση για το ζήτημα. Την κινητοποίηση για τα συλλαλητήρια την κάνει η ίδια η κυβέρνηση με την αλαζονεία της . Οι βουλευτές της ΝΔ όπως και στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης αναφέρει πως οι βουλευτές της είναι ελεύθεροι να συμμετέχουν. Η κυβέρνηση είναι ικανή για κάθε επικοινωνιακό κόλπο και τρικ αλλά ανίκανη για την οποιαδήποτε λύση», δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης