Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Το θέμα της ονομασία της ΠΓΔΜ είναι η κορυφή του παγόβουνου - Η διχαστική λογική του Τσίπρα έχει κόστος

Μπακογιάννη: Το θέμα της ονομασία της ΠΓΔΜ είναι η κορυφή του παγόβουνου - Η διχαστική λογική του Τσίπρα έχει κόστος
«Οι χειρισμοί που έχει κάνει ο κ. Τσίπρας τις τελευταίες 45 ημέρες οδήγησαν την υπόθεση σε απόλυτο αδιέξοδο», υπογράμμισε η Ντ. Μπακογιάννη
«Το θέμα της ονομασία της ΠΓΔΜ είναι η κορυφή του παγόβουνου. Η ουσία του προβλήματος των Σκοπίων είναι ο αλυτρωτισμός», τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «με τη λογική του αλυτρωτισμού δεν μπορούμε να κάνουμε χωριό».
Η ίδια κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα, ότι με τους χειρισμούς του η υπόθεση βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο.
«Οι χειρισμοί που έχει κάνει ο κ. Τσίπρας τις τελευταίες 45 ημέρες οδήγησαν την υπόθεση σε απόλυτο αδιέξοδο», υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι «ο  κ. Τσίπρας έχει ανοικτό μέτωπο μεταξύ των βουλευτών του και με τους βουλευτές των ΑΝΕΛ που και εκεί υπάρχουν διαφορετικές θέσεις.
Η παράταξη της ΝΔ είναι απολύτως ενωμένη».
Κατά την ίδια, «ο κ. Τσίπρας εκφράζει το κόμμα του και μόνο και εάν το εκφράζει και ολόκληρο, γιατί υπάρχουν βουλευτές και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύουν ότι το όνομα δεν έχει καμία σημασία και δεν χρειάζεται να ασχολούνται».
Χαρακτήρισε ως «συμπαθές, θετικό από πλευράς βούλησης (η αλλαγή του ονόματος ενός δρόμου ή του αεροδρομίου των Σκοπίων), πλην όμως κανένας σοβαρά δεν πιστεύει ότι ο αλυτρωτισμός μπορεί να εκλείψει με τη λογική ότι αλλάζω το όνομα του αεροδρομίου ή το όνομα της ταμπέλας».
Υπογράμμισε ότι «η γραμμή Καραμανλή - Μειμαράκη -Ντόρας όταν ήταν μία και εθνική», σημειώνοντας ότι «η εξωτερική πολιτική δεν αντέχει διγλωσσίες.
Αυτό είπαμε στον κ. Τσίπρα, δεν μπορεί να κάνει σοβαρή διαπραγμάτευση με δύο θέσεις στα εθνικά ζητήματα, γιατί τότε το κόστος θα είναι μεγάλο για την πατρίδα».
«Η διχαστική λογική του κ. Τσίπρα έχει κόστος για τη χώρα», σημείωσε η κ. Μπακογιάννη και συμπλήρωσε ότι «οι υπεύθυνοι ηγέτες ενώνουν το λαό, και αυτή είναι η διαφορά μεταξύ Τσίπρα – Μητσοτάκη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης