Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λοβέρδος: Η εξωτερική πολιτική ασκείται από ένα αδύναμο πρωθυπουργό και έναν καιροσκοπικό κυβερνητικό εταίρο

Λοβέρδος: Η εξωτερική πολιτική ασκείται από ένα αδύναμο πρωθυπουργό και έναν καιροσκοπικό κυβερνητικό εταίρο
Τα συλλαλητήρια δεν βοηθούν καθώς είναι απλά το αποτέλεσμα της λανθασμένης τακτικής της κυβέρνησης
«Μετά τους χειρισμούς της κυβέρνησης η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ απομακρύνεται στην παρούσα συγκυρία» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος τονίζοντας ότι η συμφωνία πρέπει να είναι συνολική και να εξασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα.
Χρησιμοποιώντας τον τίτλο ενός βιβλίου που έγινε και ταινία "A bridge too far" ο κ.. Λοβέρδος υποστηρίζει ότι η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον σκοπιανό ομόλογό του στο Νταβός "δεν εξασφάλισε δεσμευτική και ad perpetuum κατοχύρωση των εθνικών μας συμφερόντων", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά .
Ο κ. Λοβέρδος ασκεί σκληρή κριτική στην κυβερνητική στρατηγική για το Μακεδονικό λέγοντας ότι «η εξωτερική πολιτική ασκείται από ένα έωλο τρίγωνο: Έναν αδύναμο πρωθυπουργό που λέει ναι σε όλα, έναν υπουργό Εξωτερικών που αποκλείει τις συναινέσεις και έναν καιροσκοπικό κυβερνητικό εταίρο».
Από τα πυρά του ωστόσο εν γλιτώνει και η ΝΔ η οποία, όπως υποστηρίζει, αναθεώρησε τη στάση της υπό τον φόβο μήπως υποστεί δημοσκοπικές απώλειες και μήπως περιπέσει σε κατάσταση εσωστρέφειας δεδομένα που παρώθησαν την ηγεσία της να εγκαταλείψει τη γραμμή του Βουκουρεστίου, που η ίδια είχε χαρακτηρίσει ως εθνική γραμμή.
Ερωτηθείς για το ποια θα είναι η στάση που θα ακολουθήσει το Κίνημα Αλλαγής, τόνισε πως «το ερώτημα είναι πρόωρο» καθώς «είναι προηγουμένως απαραίτητο η πρόταση της κυβέρνησης να έχει την στήριξη και των ΑΝΕΛ και βεβαίως να έχει συμφωνήσει και η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ».
Δηλώνει ωστόσο την αντίθεση του στα συλλαλητήρια τα οποία, όπως τονίζει, δεν βοηθούν καθώς είναι απλά το αποτέλεσμα της λανθασμένης τακτικής της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης