Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος: Κάθετα αντίθετη η ΝΔ εάν η Κυβέρνηση υποστηρίζει σταδιακή εφαρμογή της λύσης για το όνομα

Κουμουτσάκος: Κάθετα αντίθετη η ΝΔ εάν η Κυβέρνηση υποστηρίζει σταδιακή εφαρμογή της λύσης για το όνομα
Τι αναφέρει  ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ,Γ. Κουμουτσάκος, με αφορμή τις δηλώσεις του διαμεσολαβητή του Ο.Η.Ε. στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της γειτονικής χώρας, Μ.  Nimetz, ο οποίος φέρεται να υποστηρίζει την τμηματική εφαρμογή μιας πιθανής λύσης στο ζήτημα των Σκοπίων
Κάθετα αντίθετη είναι η Νέα Δημοκρατία στην περίπτωση που η κυβέρνηση υποστηρίζει σταδιακή εφαρμογή της λύσης για το όνομα της ΠΓΔΜ, όπως δηλώνει ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, βουλευτής Β’ Αθηνών, Γ. Κουμουτσάκος.
Ο κ. Κουμουτσάκος σε δήώσή του σημειώνει ότι «στη σημερινή “Καθημερινή” και μιλώντας στον έγκριτο δημοσιογράφο κ. Α. Έλλις, ο διαμεσολαβητής του Ο.Η.Ε. στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της γειτονικής χώρας, κ. Μ.  Nimetz, φέρεται να υποστηρίζει την τμηματική, δηλαδή κατά στάδια, εφαρμογή μιας πιθανής λύσης στο ζήτημα των Σκοπίων.
Φέρεται να προτείνει δηλαδή ο κ. Nimetz, όποιο όνομα συμφωνηθεί να εφαρμοστεί πρώτα από Διεθνείς Οργανισμούς και μετά από τα κράτη που σήμερα αναγνωρίζουν τα Σκόπια με το σκέτο “Μακεδονία”.
Αυτό, όμως, θα απαιτήσει πολλά χρόνια αναμονής.
 Αφού θα πρέπει να έχει προηγηθεί η πλήρης ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που ως γνωστόν απαιτεί πολύ χρόνο».
Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, «εάν αυτή η άποψη ισχύει θα είναι η δεύτερη μετά το Νταβός σοβαρότατη ένδειξη ότι η Κυβέρνηση συζητά και αποδέχεται τμηματική  εφαρμογή της όποιας πιθανής λύσης.
Ο κατακερματισμός, όμως, της όποιας λύσης θα είναι αντίθετος και υπονομευτικός για τα συμφέροντα της χώρας.
 Η Ελλάδα πάντα επεδίωκε μια ενιαία και αδιαίρετη λύση “όνομα – χρήση erga omnes – αλυτρωτισμός”.
Επεδίωκε, δηλαδή, λύση “πακέτο” χωρίς επικίνδυνες τμηματοποιήσεις και αβέβαια στάδια μιας μελλοντικής εφαρμογής».
Μάλιστα, τονίζει πως «η Κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα και ξεκάθαρα εάν αποδέχεται ή εργάζεται ήδη προς την επικίνδυνη κατεύθυνση του κατακερματισμού μιας πιθανής λύσης».  
 «Η Νέα Δημοκρατία δηλώνει ευθέως την πλήρη αντίθεσή της σε αυτήν την τακτική υπονόμευσης και φαλκίδευσης των συμφερόντων της χώρα», καταλήγει ο κ. Κουμουτσάκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης